Tešlai: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
100 mililitrų | vanduo | |
60 gramų | miltai | |
2 valgomieji šaukštai | sviestas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
šiek tiek | druska | |
Įdarui: | ||
150 gramų | šaltai rūkyta lašiša | |
150 gramų | varškės sūris (tepamas) | |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
šiek tiek | krapai | |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sumuštinukai su keptais pievagrybiais ir ZIGMO Klasikine silke
- Didysis iškylų sumuštinis
- Vėrinukai su lašiša
- Sumuštinukai su juodaisias ikrais ir krabų lazdelėmis
- Sumuštiniai "Boruželės"
- Pavasariška užtepėlė
- Vėrinukai
- Lašišos sumuštinukai
- Sumuštinukai su krabų lazdelėmis
- Sumuštinukai su silke
- Perverti sumuštinukai švediškam stalui
- Vištienos sandvičiai
- Sumuštiniai "Pusryčiai sode"
- Sumuštinukai "Sweat dreams"
- Sumuštinukai su sūriu
- Skanūs sumuštiniai
- Labai skanūs sumuštiniai
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Sumuštinukai "Bitutės"
- Tomo sumuštiniai
Plikyti pyragaičiai su varškės, lašišos ir majonezo kremu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Miltai,
60 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Šaltai rūkyta lašiša,
150 gramų -
Varškės sūris, tepamas,
150 gramų -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Pipirai
- Krapai
-
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą sudėti sviestą, žiupsnelį druskos, įpilti 100 ml vandens ir maišant užvirti. Suberti miltus ir intensyviai maišyti, kol atsiskirs nuo puodo dugno ir sulips į gumulą. Nuimti puodą nuo viryklės, maišant įmušti po vieną kiaušinius. Mašyti tol, kol tešla bus tolygi ir blizganti. Suberti kepimo miltelius.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temp.. Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant skardos išspausti 12 kūgelių.
Lašišą supjaustyti smulkiais kubeliais ir sumaišyti su citrinų sultimis, majonezu ir varškės sūriu. Įberti druskos ir pipirų.
Plikytų pyragėlių viršų nupjauti. Įkrėsti lašišų kremo, užberti krapų ir uždėti viršūnėles. Skanaus!