Grikiais įdaryta paprika
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė grikiai
150 gramų vištiena (file)
1 vienetas svogūnai
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druska
1 skiltelė česnakas
2 valgomieji šaukštai džiūvėsėliai
2 vienetai paprika
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.
2.
Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.
3.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.
4.
Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.
5.
Paruoštas išskabtuotas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikiais įdaryta paprika

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.

  2. Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.

  3. Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.

  4. Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.

  5. Paruoštas išskabtuotas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų