
1 stiklinė | grikiai |
150 gramų | vištiena (file) |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
1 skiltelė | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2 vienetai | paprika |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grikių košė su grybais
-
Desertinė grikių košė
-
Skani grikių košė
-
Šventinis grikių rizotas
-
Grikių plovas su vištiena
-
Grikiai termose
-
Grikių košė su dešrele ir avokadu
-
Biri grikių košė
-
Grikių košė su sūriu
-
Grikiai su vištiena
-
Arvydo paprasta grikių košė
-
Grikių desertiniai pusryčiai
-
Grikių rizotas
-
Grikių košė su daržovėm
-
Skani grikių košė
-
Grikių košė su pievagrybių padažu
-
Grikių gėlės
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
-
Pusryčių košė su miško uogomis
-
Žirnių ir bulvių košė
Grikiais įdaryta paprika

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Grikiai,
1 stiklinė -
Vištiena, file,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Aliejus
- Druska
-
Česnakas,
1 skiltelė -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Paprika,
2 vienetai - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.
Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.
Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.
Paruoštas išskabtuotas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.