
1 stiklinė | grikiai |
150 gramų | vištiena (file) |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
1 skiltelė | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2 vienetai | paprika |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šventinis grikių rizotas
-
Grikių košė su sūriu
-
Grikių košė su daržovėm
-
Arvydo paprasta grikių košė
-
Grikiai su vištiena
-
Grikių košė su pievagrybių padažu
-
Grikių desertiniai pusryčiai
-
Desertinė grikių košė
-
Skani grikių košė
-
Skani grikių košė
-
Grikių košė su dešrele ir avokadu
-
Grikių rizotas
-
Biri grikių košė
-
Grikių košė su grybais
-
Grikių plovas su vištiena
-
Grikiai termose
-
Grikių gėlės
-
Lešiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
-
Skani avižinė košė
-
Bulviškienė
Grikiais įdaryta paprika

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Grikiai,
1 stiklinė -
Vištiena, file,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Aliejus
- Druska
-
Česnakas,
1 skiltelė -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Paprika,
2 vienetai - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.
Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.
Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.
Paruoštas išskabtuotas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.