1 stiklinė | grikiai |
150 gramų | vištiena (file) |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
1 skiltelė | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2 vienetai | paprika |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grikių rizotas
- Desertinė grikių košė
- Grikiai termose
- Grikiai su vištiena
- Arvydo paprasta grikių košė
- Šventinis grikių rizotas
- Grikiais įdaryta paprika
- Biri grikių košė
- Grikių košė su grybais
- Skani grikių košė
- Grikių košė su sūriu
- Grikių plovas su vištiena
- Grikių desertiniai pusryčiai
- Grikių košė su daržovėm
- Grikių gėlės
- Grikių košė su dešrele ir avokadu
- Grikių košė su pievagrybių padažu
- Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
- Morkų košė su kiaušiniais
- Manų košė su riešutais
Grikiais įdaryta paprika
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Grikiai,
1 stiklinė -
Vištiena, file,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Aliejus
- Druska
-
Česnakas,
1 skiltelė -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Paprika,
2 vienetai - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.
Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.
Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.
Paruoštas išskabtuotas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.