
1 stiklinė | grikiai |
150 gramų | vištiena (file) |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
1 skiltelė | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2 vienetai | paprika |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Desertinė grikių košė
-
Skani grikių košė
-
Grikių košė su dešrele ir avokadu
-
Grikių gėlės
-
Grikių plovas su vištiena
-
Grikių košė su grybais
-
Grikiai su vištiena
-
Grikių košė su daržovėm
-
Grikių košė su pievagrybių padažu
-
Grikių rizotas
-
Biri grikių košė
-
Šventinis grikių rizotas
-
Grikių košė su sūriu
-
Arvydo paprasta grikių košė
-
Skani grikių košė
-
Grikiai termose
-
Grikių desertiniai pusryčiai
-
Kopūstienė su grybais
-
Kvietinė košė
-
Itališka manų kruopų sriuba
Grikiais įdaryta paprika

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Grikiai,
1 stiklinė -
Vištiena, file,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Aliejus
- Druska
-
Česnakas,
1 skiltelė -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Paprika,
2 vienetai - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.
Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.
Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.
Paruoštas išskabtuotas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.