Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 litrais šalto vandens ir 10 min. pavirinama. Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val. Vėliau gira iškošiama, pasaldinama medumi, supilamos su cukrumi ištrintos mielės ir rauginama 24 val., vis nugraibstant putas.
Pagaminta gira supilstoma į sandariai užkemšamus butelius. Po 1—2 parų ji tinka gerti. Vaikams negalima :)
Gira su vaisiais
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 0.5 kilogramo | duona (džiovinta, juoda) |
| 1 stiklinė | cukrus |
| 10 gramų | mielės |
| 5 litrai | vanduo |
| 100 gramų | obuoliai (džiovinti) |
| šiek tiek | gvazdikėliai |
| šiek tiek | cinamonas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių gira
-
Burokėlių gira
-
Uogų gira
-
Kmynų gira
-
Baltarusiškas medus
-
Gira su vaisiais
-
Duonos gira
-
Morkų gira
-
Spanguolių gira
-
Vyšnių gira
-
Gira iš vaisių sulčių
-
Karamelinė gira
-
Petrovsko gira
-
Gira iš duonos
-
Duonos ir vaisiais gira
-
Kaukazinių slyvaičių ir mėtų gėrimas
-
„Masala Chai“ pagal Ritą
-
Mėtų limonadas
-
Karšta naminė arbata su vaflių skanėstu
-
Raudonųjų serbentų kisielius
Gira su vaisiais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Duona, džiovinta, juoda,
0.5 kilogramo -
Cukrus,
1 stiklinė -
Mielės,
10 gramų -
Vanduo,
5 litrai -
Obuoliai, džiovinti,
100 gramų - Gvazdikėliai
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 litrais šalto vandens ir 10 min. pavirinama. Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val. Vėliau gira iškošiama, pasaldinama medumi, supilamos su cukrumi ištrintos mielės ir rauginama 24 val., vis nugraibstant putas.
Pagaminta gira supilstoma į sandariai užkemšamus butelius. Po 1—2 parų ji tinka gerti. Vaikams negalima :)
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
