Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 litrais šalto vandens ir 10 min. pavirinama.
Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val.
Vėliau gira iškošiama, pasaldinama medumi, supilamos su cukrumi ištrintos mielės ir rauginama 24 val., vis nugraibstant putas.
Pagaminta gira supilstoma į sandariai užkemšamus butelius. Po 1—2 parų ji tinka gerti.

Duonos ir vaisiais gira
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | kriaušės (džiovintos) |
0.5 kilogramo | duona (džiovinta) |
1 stiklinė | cukrus |
10 gramų | mielės |
šiek tiek | gvazdikėliai |
5 litrai | vanduo |
100 gramų | obuoliai (džiovinti) |
šiek tiek | cinamonas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duonos ir vaisiais gira
-
Gira su vaisiais
-
Burokėlių gira
-
Uogų gira
-
Gira iš vaisių sulčių
-
Džiovintų obuolių gira
-
Vyšnių gira
-
Petrovsko gira
-
Baltarusiškas medus
-
Karamelinė gira
-
Kmynų gira
-
Gira iš duonos
-
Obuolių gira
-
Morkų gira
-
Duonos gira
-
Arbūzų - raudonųjų serbentų sultys
-
Serbentų kompotas
-
Šokoladinis kokteilis
-
Arvydo Kašmyro arbata „Chai“
-
Citrinų vanduo
Duonos ir vaisiais gira
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, džiovintos,
100 gramų -
Duona, džiovinta,
0.5 kilogramo -
Cukrus,
1 stiklinė -
Mielės,
10 gramų - Gvazdikėliai
-
Vanduo,
5 litrai -
Obuoliai, džiovinti,
100 gramų - Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 litrais šalto vandens ir 10 min. pavirinama.
Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val.
Vėliau gira iškošiama, pasaldinama medumi, supilamos su cukrumi ištrintos mielės ir rauginama 24 val., vis nugraibstant putas.
Pagaminta gira supilstoma į sandariai užkemšamus butelius. Po 1—2 parų ji tinka gerti.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Skanumėlis.
2010-02-09 19:01
%-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...