Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 litrais šalto vandens ir 10 min. pavirinama.
Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val.
Vėliau gira iškošiama, pasaldinama medumi, supilamos su cukrumi ištrintos mielės ir rauginama 24 val., vis nugraibstant putas.
Pagaminta gira supilstoma į sandariai užkemšamus butelius. Po 1—2 parų ji tinka gerti.

Duonos ir vaisiais gira
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | kriaušės (džiovintos) |
0.5 kilogramo | duona (džiovinta) |
1 stiklinė | cukrus |
10 gramų | mielės |
šiek tiek | gvazdikėliai |
5 litrai | vanduo |
100 gramų | obuoliai (džiovinti) |
šiek tiek | cinamonas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gira su vaisiais
-
Spanguolių gira
-
Petrovsko gira
-
Karamelinė gira
-
Obuolių gira
-
Gira iš duonos
-
Gira iš vaisių sulčių
-
Kmynų gira
-
Džiovintų obuolių gira
-
Morkų gira
-
Duonos gira
-
Burokėlių gira
-
Uogų gira
-
Vyšnių gira
-
Baltarusiškas medus
-
Karštas šokoladas
-
Kava su pienu
-
Migdolų kava
-
Kava su ledais
-
Kokteilis nuo pagirių
Duonos ir vaisiais gira
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, džiovintos,
100 gramų -
Duona, džiovinta,
0.5 kilogramo -
Cukrus,
1 stiklinė -
Mielės,
10 gramų - Gvazdikėliai
-
Vanduo,
5 litrai -
Obuoliai, džiovinti,
100 gramų - Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 litrais šalto vandens ir 10 min. pavirinama.
Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val.
Vėliau gira iškošiama, pasaldinama medumi, supilamos su cukrumi ištrintos mielės ir rauginama 24 val., vis nugraibstant putas.
Pagaminta gira supilstoma į sandariai užkemšamus butelius. Po 1—2 parų ji tinka gerti.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Skanumėlis.
2010-02-09 19:01
%-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...