Gaivios šviežių kopūstų ir obuolių salotos
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukrus
šiek tiek druska
0.5 vieneto kopūstai (nedidelis)
2 vienetai obuoliai (rūgštoki)
1 vienetas agurkų (trumpavaisiai)
2 valgomieji šaukštai majonezas (salotoms)
1 valgomasis šaukštas acto (obuolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
Kopūstą smulkiai supjaustome. Obuolius nuplauname, išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame burokine tarka. Nuplautą agurką taip pat sutarkuojame. Dedame majonezo, pašlakstome obuolių actu, padruskiname, pabarstome cukrumi ir gerai viską išmaišome. Salotas skanu valgyt vienas su rieke juodos duonos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gaivios šviežių kopūstų ir obuolių salotos

Komentarai: 15
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kopūstą smulkiai supjaustome. Obuolius nuplauname, išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame burokine tarka. Nuplautą agurką taip pat sutarkuojame. Dedame majonezo, pašlakstome obuolių actu, padruskiname, pabarstome cukrumi ir gerai viską išmaišome. Salotas skanu valgyt vienas su rieke juodos duonos.

Reklama:

Komentarai (15)


  • fuj ariana grande 2020-07-29 21:55

    ziurke nedabyta ji


  • fui ariana grande 2020-07-29 16:20

    ziurke nedabyta ji


  • fui ariana grande 2020-07-29 16:19

    ziurke nedabyta ji


  • Dina 2013-11-12 17:25

    vietoj acto, isspaudziau citrinos sultis......skanumelis ir gaivumelis :)


  • joana 2010-10-06 14:30

    as myliu sius reseptus :myliu: :bucinys: :pabuciuotas: :geda: o:-) :soku2: :-*


  • joana 2010-10-06 14:27

    galima pasakyti nekaip. :-p :-p :-p :-p :-p


  • (anonimas) 2009-11-24 17:35

    :bloga:


  • Ramunė 2009-03-30 17:39

    Skanios gaivios salotos

    pekino kopūstas,agurkas ,
    pomidoras,kukurūzai
    poras, apelsinas,
    pusė citrinos
    aliejus
    salotų prieskonių

    Viską supjaustyti sudėti sumaišyti išspausti iš pusę citrinos sulčių.

    Pavasariškos salotos
    Jums prireiks:
    1 juodo ridiko
    0,5 agurko
    2 pomidorų
    kelių salotų lapų
    4 valgomųjų šaukštų grietinės
    1 arbatinio šaukštelio neaštrių garstyčių
    1 valgomojo šaukšto chereso
    1 kietai virto kiaušinio
    1 valgomojo šaukšto smulkintų svogūno laiškų
    žiupsnelis druskos ir smulkintų pipirų

    Griežinėliais arba kubeliais supjaustykite ridiką, agurką ir pomidorus. Suplėšykite salotų lapus, ant jų suberkite ridikus, agurkus ir pomidorus. Išmaišykite grietinę, garstyčias ir cheresą. Įberkite druskos, pipirų ir užpilkite ant salotų. Kiaušinį perpjaukite pusiau ir uždėkite ant salotų, užbarstykite svogūnų laiškais.

    DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR BUROKĖLIŲ SALOTOS

    Virtą burokėlį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sumaišyti su išmirkytomis (ne iki galo) džiovintomis slyvomis ir džiovintais abrikosais. Vaisių nesmulkinti. Užpilti aliejumi, sumaišytu su medumi ir citrinos sultimis.

    MORKŲ SALOTOS

    Žalią morką sutarkuojam smulkesne tarka.
    Saulėgrąžas ir razinas pakepinam labai mažam aliejaus kiekyje ( galima ir nusausinti, pakepinus ). Viską sumaišom ir uždedam majonezo.
    Gardžios salotos

    Salotų gūželė ,300 g žuvies filė,
    po 12–14 raudonų ar mėlynų vynuogių,
    mažas ryšulėlis salierų ar petražolių lapų,
    4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
    2 šaukštai obuolių acto,
    1 kupinas šaukštas išlukštentų saulėgrąžų,
    pusės citrinos sultys,
    druskos, žiupsnelis cukraus ar skysto medaus, juodų maltų pipirų.

    Salotų lapus suplėšyti, smulkiai supjaustyti salierus ar petražoles, o virtą su prieskoniais žuvies filė – gabaliukais. Viską sudėti į indą, sudėti vynuoges, pagal skonį pridėti druskos ir pipirų, atsargiai sumaišyti. Esu dariusi ir su rūkyta žuvimi. :super:

    Į alyvuogių aliejų išspausti pusės citrinos sultis, įpilti obuolių acto, paskaninti cukrumi ar medumi, atidžiai išmaišyti ir užpilti ant salotų. Palikti pusvalandžiui. Prieš paduodant į stalą, salotų viršų pabarstyti saulėgrąžomis (galima moliūgų sėklomis).


  • Ramunė 2009-03-30 17:26

    Burokėlių salotos su ananasais

    3 virti burokėliai,
    5 konservuotų ananasų griežinėliai,
    6-8 maži konservuoti agurkai,
    1 virto kiaušinio trynys,
    150 g majonezo, 50 g ananasų sirupo,
    1 šaukštelis garstyčių, truputis druskos, cukraus.

    Burokėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite 4 ananasų griežinėlius, kelis nedidelius agurkėlius. Užpilkite majonezo, sirupo ir garstyčių mišiniu, pabarstykite druska bei pipirais. Sudėkite į salotinę, puoškite likusiu ananasu, sutrupintu kiaušinio tryniu bei supjaustytais mažais agurkėliais.

    Kasdieninė soti burokėlių mišrainė

    Virti burokėliai,
    virtos morkos,
    pupelės ( virtos arba konservuotos),
    bulvė,
    svogūnas,
    konservuota cukinija,
    galima įdėti ir kiaušinį.

    Viską supjaustom, užberiam druskos, pipiriukų ir gardinam majonezu ( aliejumi, jogurtu, grietinė).

    Burokėlių salotos

    pikantiško skonio salotos su medaus padažu.

    500 g burokėlių,
    100 g slyvų,
    ryšelis įvairių salotų.

    Padažui:
    raudonasis svogūnas,
    100 g mėgstamų riešutų,
    šaukštas kalendros grūdelių,
    šaukštas medaus,
    2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus.

    Burokėlius (neluptus) išvirti arba iškepti orkaitėje, įvyniojus į foliją. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti aliejuje, suberti kapotus riešutus ir įdėti šaukštą medaus. Viską gerai išmaišyti, pabarstyti druska, pipirais ir kalendros sėklomis.Į didelę salotinę dėti nuplautus ir suplėšytus salotų lapus, plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlius, slyvų skilteles. Viską išmaišyti ir užpilti padažu.

    Burokėlių, slyvų ir ryžių salotos

    200 g burokėlių
    120 g džiovintų slyvų
    140 g ryžių
    120 g majonezo
    smulkintų žalumynų
    1 skiltelė česnako
    2 salotų lapai

    Burokėlius išvirti, nulupti ir sutarkuoti.Ryžius išvirti.Slyvas supjaustyti šiaudeliais.Ant salotų lapų sudėti ryžius, burokėlius ir slyvas.Viską užpilti majonezu, sumaišyti su žalumynais ir smulkintu česnaku.

    Burokėlių salotos su marinuotais pievagrybiais
    3 virti burokėliai,
    1 virta morka,
    1 obuolys,
    1 svogūnas,
    1 stiklinė marinuotų pievagrybių,
    4 šaukštai majonezo,
    druska, pipirai.
    Burokėlius, morką ir obuolį sutarkuojame burokine tarka. Suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir per pusę perpjautus pievagrybius.
    Salotas užpilame majonezu, paskaniname druska bei pipirais ir gerai išmaišome.
    Bandžiau daryti su šviežiais pievagrybiais, juos pakepiau su svogūnu, tik tada dėjau ne majonezą, bet alyvų aliejų.


  • (anonimas) 2009-03-30 14:00

    :super:


Daugiau receptų