Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustę gabalėliais apie 7 minutes pavirinkite pasūdytame vandenyje. Išgriebę gerai nuvarvinkite ir palikite, kad atvėstų.
Avokadą perpjaukite pusiau, kaulą išimkite ir nulupę žievę supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir atsargiai sumaišykite su žuvimi. Prieskonines žoleles susmulkinkite.
Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę.
Suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Suberkite smulkintus krapus ir petražoles, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apliekite salotas.
Tiekdami puoškite krapų ir petržolių šakelėmis.

Salotos su menkėmis ir avokadais
Paruošimo laikas:
Apie 10 min
INGREDIENTAI:
50 gramų | parmezano sūris (tarkuotas) |
šiek tiek | petražolės (šviežios) |
1 vienetas | avokadų |
0.5 vieneto | citrinos |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% (30% riebumo) |
300 gramų | menkės (filė) |
šiek tiek | krapai (švieži) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sveikuolių salotos
-
Obuolių ir salierų salotos
-
Paprastos, bet skanios salotos
-
Krabų salotos
-
Gaivios salotos su vištiena
-
Greitos salotos
-
Skaniosios salotos
-
Pekino kopūstų salotos
-
Salotos „Iš Amerikos“
-
Salotos su cukinijom ir kedro riešutais
-
Gaivios salotos su avokadu
-
Vegetariškos salotos
-
Salierų salotos su obuoliais
-
Gysločių lapų salotos
-
Vaisių ir riešutų mišrainė
-
Vasariškos daržovių salotos
-
Rudenėlio salotos su moliūgu
-
Salotos "Atgaiva"
-
Pipirnės salotos
-
Aguročių salotos
Salotos su menkėmis ir avokadais
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Parmezano sūris, tarkuotas,
50 gramų - Petražolės, šviežios
-
Avokadai,
1 vienetas -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Grietinėlė, 35%, 30% riebumo,
150 mililitrų -
Menkės, filė,
300 gramų - Krapai, švieži
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustę gabalėliais apie 7 minutes pavirinkite pasūdytame vandenyje. Išgriebę gerai nuvarvinkite ir palikite, kad atvėstų.
Avokadą perpjaukite pusiau, kaulą išimkite ir nulupę žievę supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir atsargiai sumaišykite su žuvimi. Prieskonines žoleles susmulkinkite.
Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę.
Suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Suberkite smulkintus krapus ir petražoles, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apliekite salotas.
Tiekdami puoškite krapų ir petržolių šakelėmis.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...