
9 litrai | vanduo |
3.5 kilogramo | cukrus |
10 kilogramų | agrastų |
Po 3-4 mėnesių, praėjus didžiajam rūgimui, atsargiai nupilkite į kitą butelį (paprastai nuo agrastų būna labai daug tirščių), kurį lengvai užkimškite kamščiu, padarytu iš vatos, įdėtos į sviestinį popierių. Vėl palikite kambario temperatūroje apie 4-5 mėnesius ar daugiau. Po to supilstykite vyną į švariai išplautus butelius, juos uždarykite kamščiais ir statykite sandėlyje. Paliktus sandėlyje laikykite kuo ilgiau. Galite palikti net keletui metų. Pastovėjęs buteliuose vynas įgauna labai gražią šviesiai gintarinę spalvą, gerą skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arbatos punčas
-
Vyno ir romo punšas
-
Citrininis putojančio vyno punšas
-
Putojantis vynas su spanguolėmis
-
Vermuto punšas
-
Amerikietiškas alkoholinis kokteilis
-
Karštas raudonas vynas
-
Kokteilis "Kosmopolitanas"
-
Citrinų skonio putojančio vyno kokteilis
-
Romo ir ledų kokteilis
-
Apelsininis putojančio vyno kokteilis
-
Putojančio vyno kokteilis su citrina
-
Apelsinų sulčių ir putojančio vyno gėrimas
-
Gervuoginis putojančio vyno kokteilis
-
Aromatinis vynas
-
Karštas vynas
-
Arbūzinis punšas
-
„Greipfrutinis mimosa“
-
Putojančio vyno kokteilis
-
Kalėdinis vynas
Agrastų vynas

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
9 litrai -
Cukrus,
3.5 kilogramo -
Agrastai,
10 kilogramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Surinktus agrastus gerai nuplaukite, leiskite kiek apdžiūti ir sumalkite mėsmale. Gerai išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje parą. Tada per dvigubos marlės maišelį gerai išspauskite sultis. Sultis reikia gerokai atskiesti vandeniu. Pavyzdžiui, 7L agrastų sulčių reikia atskiesti 9L vandens ir įdėjus 3 ar 3,5 kg cukraus gerai išmaišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Supilkite į atitinkamo dydžio butelį, užriškite dviguba marle ir palikite kambario temperatūroje. Vietoj marlės galima naudoti tradicinį būdą: indą sandariai uždarykite su dangteliu, į kurį įstatyta žarnelė rūgimo dujoms išeiti. Kitas žarnelės galas įkišamas į vandens stiklinę, kad oras galėtų išeiti, bet neįeiti.
Po 3-4 mėnesių, praėjus didžiajam rūgimui, atsargiai nupilkite į kitą butelį (paprastai nuo agrastų būna labai daug tirščių), kurį lengvai užkimškite kamščiu, padarytu iš vatos, įdėtos į sviestinį popierių. Vėl palikite kambario temperatūroje apie 4-5 mėnesius ar daugiau. Po to supilstykite vyną į švariai išplautus butelius, juos uždarykite kamščiais ir statykite sandėlyje. Paliktus sandėlyje laikykite kuo ilgiau. Galite palikti net keletui metų. Pastovėjęs buteliuose vynas įgauna labai gražią šviesiai gintarinę spalvą, gerą skonį.
Komentarai (10)
-
viktorija
2011-12-03 21:03
%-) %-) %-) %-)
-
viktorija
2011-12-03 21:02
%-) %-) %-) %-)
-
Diu
2011-06-16 17:49
%-) %-) %-) %-) %-) %-) ......
-
Tomas
2010-06-15 17:41
gal kas zinot kiek abarotu turi tas vynas?
-
(anonimas)
2010-01-29 14:28
:parselis:
-
(anonimas)
2009-05-28 10:55
%-) %-) %-) %-) %-)
-
(anonimas)
2009-05-28 10:55
net raibsta akelės nuo visų receptų !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! %-) %-) %-) :-D
-
589
2009-04-09 16:50
:bloga: :-D :-D :-D :-D %-)