| 5 vienetai | kriaušės (saldžios) |
| 2 vienetai | morkos |
| 4 vienetai | salierai (stiebai) |
| 1 sauja | aviečių (šviežios arba šaldytos) |
| 1 sauja | razinos (auksaspalvės) |
| 2 valgomieji šaukštai | konjakas |
| 0.5 vieneto | citrinos |
| šiek tiek | rožiniai pipirai (malti) |
| šiek tiek | migdolai (smulkinti) |
| 1 vienetas | apelsinų |
| 2 valgomieji šaukštai | abrikosų (džemas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krevetės su kivi
-
Margaritos raugintų kopūstų salotos
-
Raudongūžių kopūstų salotos su obuoliais
-
Porų mišrainė su obuoliais
-
Vaisių salotos
-
Morkų salotos su agurkais
-
Krevečių salotos su padažu
-
Greitai marinuotos salotos
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Skaniosios Velykų kiškio salotos
-
Pagerintos graikiškos salotos
-
Ropinės salotos
-
Žalioji mišrainė
-
Gardžiosios vištienos salotos
-
Gaivios morkų ir ridikėlių salotos
-
Graikiškos agurkų salotos
-
Pomidorų ir dešrelių salotos
-
Margosios pavasario salotos
-
Avokadų ir krabų lazdelių salotos su padažu
-
Slovakiškos kopūstų salotos
Salotos su vaisiniu užpilu
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, saldžios,
5 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, stiebai,
4 vienetai -
Avietės, šviežios arba šaldytos,
1 sauja -
Razinos, auksaspalvės,
1 sauja -
Konjakas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto - Rožiniai pipirai, malti
- Migdolai, smulkinti
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Abrikosai, džemas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplautas razinas apliekite konjaku ir valandą pamirkykite. Paruoškite užpilą: apelsiną ir citriną nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Iš pačių vaisių išspauskite sultis su trupučiu minkštimo ir jomis užpilkite smulkintas žieveles. Sudėkite džemą ir gerai išmaišykite. Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Nuplautus salierų stiebus supjaustykite kiek stambesniais griežinėliais. Avietes nuplaukite ir nusausinkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Razinas išgriebkite iš konjako, nuspauskite ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis bei vaisiais. Konjaką įmaišykite į užpilą (gaminamas iš apelsino, pusės citrinos ir abrikosų džemo) ir apliekite salotas. Pagardinkite maltais rožiniais pipirais. Tiekdami apibarstykite smulkintais migdolais.
