
5 vienetai | kriaušės (saldžios) |
2 vienetai | morkos |
4 vienetai | salierai (stiebai) |
1 sauja | aviečių (šviežios arba šaldytos) |
1 sauja | razinos (auksaspalvės) |
2 valgomieji šaukštai | konjakas |
0.5 vieneto | citrinos |
šiek tiek | rožiniai pipirai (malti) |
šiek tiek | migdolai (smulkinti) |
1 vienetas | apelsinų |
2 valgomieji šaukštai | abrikosų (džemas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ropinės salotos
-
Mišrainė iš žalių pomidorų
-
Sveilkuolių salotos
-
Šviežių kopūstų salotos
-
Vynuogių ir migdolų salotos
-
Cukinijų salotos su parmezanu
-
Organizmą stiprinanti mišrainė
-
Salotos "Atgaiva"
-
Slovakiškos kopūstų salotos
-
Mango ir kopūsto salotos „Prieš miegą“
-
Salotos ananase
-
Įdaryti obuoliai
-
Burokėlių salotos
-
Sveikos salotos
-
Pekino kopūstų salotos su laiškiniais česnakais
-
Kopūsto raudonosios salotos
-
Daržovių salotos
-
Pomidorų ir žiedinių kopūstų salotos
-
Gaiviosios morkų salotos
-
Salotos drebučiuose
Salotos su vaisiniu užpilu

- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, saldžios,
5 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, stiebai,
4 vienetai -
Avietės, šviežios arba šaldytos,
1 sauja -
Razinos, auksaspalvės,
1 sauja -
Konjakas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto - Rožiniai pipirai, malti
- Migdolai, smulkinti
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Abrikosai, džemas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplautas razinas apliekite konjaku ir valandą pamirkykite. Paruoškite užpilą: apelsiną ir citriną nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Iš pačių vaisių išspauskite sultis su trupučiu minkštimo ir jomis užpilkite smulkintas žieveles. Sudėkite džemą ir gerai išmaišykite. Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Nuplautus salierų stiebus supjaustykite kiek stambesniais griežinėliais. Avietes nuplaukite ir nusausinkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Razinas išgriebkite iš konjako, nuspauskite ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis bei vaisiais. Konjaką įmaišykite į užpilą (gaminamas iš apelsino, pusės citrinos ir abrikosų džemo) ir apliekite salotas. Pagardinkite maltais rožiniais pipirais. Tiekdami apibarstykite smulkintais migdolais.