5 vienetai | kriaušės (saldžios) |
2 vienetai | morkos |
4 vienetai | salierai (stiebai) |
1 sauja | aviečių (šviežios arba šaldytos) |
1 sauja | razinos (auksaspalvės) |
2 valgomieji šaukštai | konjakas |
0.5 vieneto | citrinos |
šiek tiek | rožiniai pipirai (malti) |
šiek tiek | migdolai (smulkinti) |
1 vienetas | apelsinų |
2 valgomieji šaukštai | abrikosų (džemas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Salotos "Vynuogė" su kininiais kopūstais
- Margosios pavasario salotos
- Petražolių ir parmezano sūrio salotos
- Gelteklių salotos su obuoliais
- Saldžiarūgštė pomidorų mišrainė
- Kopūstų su majonezu salotos
- Rudeniškos salotos
- Smaližių salotos
- Daržovių salotos su Mozarella sūriu
- Kaliaropių salotos
- Korėjietiškos morkos
- Salotos su slyvomis
- Australiškos obuolių salotos
- Burokėlių salotos su kriaušėmis
- Salotos su persikais ir kumpiu
- Gaivios salotos
- Tuno salotos
- Agurkų salotos iš Kinijos
- Obuolio ir moliūgo salotos
- Ananasinės salotos
Salotos su vaisiniu užpilu
- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, saldžios,
5 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, stiebai,
4 vienetai -
Avietės, šviežios arba šaldytos,
1 sauja -
Razinos, auksaspalvės,
1 sauja -
Konjakas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto - Rožiniai pipirai, malti
- Migdolai, smulkinti
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Abrikosai, džemas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplautas razinas apliekite konjaku ir valandą pamirkykite. Paruoškite užpilą: apelsiną ir citriną nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Iš pačių vaisių išspauskite sultis su trupučiu minkštimo ir jomis užpilkite smulkintas žieveles. Sudėkite džemą ir gerai išmaišykite. Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Nuplautus salierų stiebus supjaustykite kiek stambesniais griežinėliais. Avietes nuplaukite ir nusausinkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Razinas išgriebkite iš konjako, nuspauskite ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis bei vaisiais. Konjaką įmaišykite į užpilą (gaminamas iš apelsino, pusės citrinos ir abrikosų džemo) ir apliekite salotas. Pagardinkite maltais rožiniais pipirais. Tiekdami apibarstykite smulkintais migdolais.