| 5 vienetai | kriaušės (saldžios) |
| 2 vienetai | morkos |
| 4 vienetai | salierai (stiebai) |
| 1 sauja | aviečių (šviežios arba šaldytos) |
| 1 sauja | razinos (auksaspalvės) |
| 2 valgomieji šaukštai | konjakas |
| 0.5 vieneto | citrinos |
| šiek tiek | rožiniai pipirai (malti) |
| šiek tiek | migdolai (smulkinti) |
| 1 vienetas | apelsinų |
| 2 valgomieji šaukštai | abrikosų (džemas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sveikos salotos
-
Gelteklių salotos
-
Salotos ananase
-
Avokadų salsa
-
Ispaniškos pomidorų salotos
-
Margaritos burokėlių salotos
-
Raudongūžių kopūstų salotos su obuoliais
-
Vaisinės salotos
-
Angliškos salotos
-
Vaisių salotos
-
Avokado, pomidorų ir greipfrutų salotos
-
Fetos sūrio ir daržovių salotos
-
Krevečių salotos su vyšniomis
-
Žaliai geltonos salotos
-
Vaisių salotos
-
Krevetės su kivi
-
Morkų salotos
-
Lengva mišrainė
-
Gardžiosios vištienos salotos
-
Iškylos salotos graikiškai
Salotos su vaisiniu užpilu
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, saldžios,
5 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, stiebai,
4 vienetai -
Avietės, šviežios arba šaldytos,
1 sauja -
Razinos, auksaspalvės,
1 sauja -
Konjakas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto - Rožiniai pipirai, malti
- Migdolai, smulkinti
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Abrikosai, džemas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplautas razinas apliekite konjaku ir valandą pamirkykite. Paruoškite užpilą: apelsiną ir citriną nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Iš pačių vaisių išspauskite sultis su trupučiu minkštimo ir jomis užpilkite smulkintas žieveles. Sudėkite džemą ir gerai išmaišykite. Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Nuplautus salierų stiebus supjaustykite kiek stambesniais griežinėliais. Avietes nuplaukite ir nusausinkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Razinas išgriebkite iš konjako, nuspauskite ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis bei vaisiais. Konjaką įmaišykite į užpilą (gaminamas iš apelsino, pusės citrinos ir abrikosų džemo) ir apliekite salotas. Pagardinkite maltais rožiniais pipirais. Tiekdami apibarstykite smulkintais migdolais.
