šiek tiek | druska |
100 gramų | baravykai (ar pievagrybiai) |
šiek tiek | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
200 gramų | majonezas |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
3 valgomieji šaukštai | garstyčios (padažas) |
1 valgomasis šaukštas | svogūnai (pjaustyti laiškai) |
šiek tiek | cukrus |
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sluoksniuota vištienos mišrainė
- ZIGMO silkės salotos su burokėliais, pupelėmis ir putpelių kiaušiniais
- Salotos „Spark“
- Salotos su liežuviu
- Gardžiosios bulvių salotos
- Apelsinų ir rūkytos vištos mišrainė
- Salotos su silke
- Pievagrybių mišrainė
- Mišrainė su rūkyta vištiena
- Porų mišrainė su obuoliais
- Gardžioji makaronų mišrainė
- Burokėlių salotos
- Mišrainė „Žiemą skrodžia žaluma“
- Tuno salotos
- Švežių kopūstų salotos
- Kalmarų ir graikinių riešutų salotos
- Tuno salotos
- Žirnelių salotos su kumpiu
- „Sužadėtinių“ salotos
- Salotos su krabų lazdelėmis
Baravykų salotos su padažu
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Baravykai, ar pievagrybiai,
100 gramų - Citrinų sultys
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Majonezas,
200 gramų - Juodieji pipirai, malti
-
Garstyčios, padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, pjaustyti laiškai,
1 valgomasis šaukštas - Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.