Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Baravykų salotos su padažu
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| šiek tiek | druska |
| 100 gramų | baravykai (ar pievagrybiai) |
| šiek tiek | citrinų sultys |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| 200 gramų | majonezas |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| 3 valgomieji šaukštai | garstyčios (padažas) |
| 1 valgomasis šaukštas | svogūnai (pjaustyti laiškai) |
| šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Salotos Kalėdų stalui
-
Škvalas
-
Giedrės salotos
-
Kiaulės liežuvio salotos
-
Skanios salotos su sūriu ir kumpiu
-
Jūros gėrybių salotos
-
Salotos su kalakuto krūtinėle
-
Burokėliai su spanguolėmis
-
Karštos šparagų salotos
-
Pikantiškos baravykų salotos
-
Makaronų ir kumpelio mišrainė
-
Baltos salotos su dešra
-
Krabų mišrainė su kumpiu
-
Salotos „Drakoniukas 2012“
-
Cezario salotos
-
Grybų salotos su rūkytu kumpiu
-
Šventiškos salotos su argulomis
-
Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos
-
Silkės salotos šventėms
-
Fetos sūrio ir daržovių salotos
Baravykų salotos su padažu
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Baravykai, ar pievagrybiai,
100 gramų - Citrinų sultys
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Majonezas,
200 gramų - Juodieji pipirai, malti
-
Garstyčios, padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, pjaustyti laiškai,
1 valgomasis šaukštas - Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
