Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Baravykų salotos su padažu
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| šiek tiek | druska |
| 100 gramų | baravykai (ar pievagrybiai) |
| šiek tiek | citrinų sultys |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| 200 gramų | majonezas |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| 3 valgomieji šaukštai | garstyčios (padažas) |
| 1 valgomasis šaukštas | svogūnai (pjaustyti laiškai) |
| šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mišrainė su vištiena, avokadais ir salierais
-
Salotos su tunu
-
Tuno salotos su sūriu, morkomis ir majonezu
-
Bulgariškos pupelių salotos
-
Jūros gėrybių salotos
-
Bajoriškos salotos
-
Jūros gėrybių salotos
-
Ryžių salotų gaminimas
-
Mišrainė "Auksinė žuvelė"
-
Mišrainė su rūkyta vištiena
-
Mišrainė "Mirgu-marga"
-
Vištienos ir daržovių mišrainė
-
Silkė su borukėliais
-
Sluoksniuotos salotos
-
Bulvių salotos su kopūstais
-
Salotos su persikais ir kumpiu
-
Vištienos salotos su ananasais
-
Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
-
Salotos su feta sūriu
-
Daržovių mišrainė
Baravykų salotos su padažu
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Baravykai, ar pievagrybiai,
100 gramų - Citrinų sultys
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Majonezas,
200 gramų - Juodieji pipirai, malti
-
Garstyčios, padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, pjaustyti laiškai,
1 valgomasis šaukštas - Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
