
5 vienetai | burokėliai |
2 stiklinės | apelsinų sulčių |
2 vienetai | apelsinų |
100 gramų | feta sūrio |
1 sauja | kedro riešutai (arba graikiniai) |
2 saujos | špinatai |
4 valgomieji šaukštai | medus (skystas) |
4 valgomieji šaukštai | konjakas |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais, smulkintu feta sūriu ir špinatais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ryškioji mišrainė
-
Vasariškos daržovių salotos
-
Gelteklių salotos
-
Gaivinančios salotos su feta sūriu
-
Salotos su varške ir pomidorais
-
Vasariškos daržovių salotos
-
Morkų salotos
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Margaritos burokėlių salotos
-
Salotos „Drakono akis“
-
Gaivios morkų ir ridikėlių salotos
-
Pomidorų ir agurkų salotos
-
Baltagūžių kopūstų salotos
-
Grūdėtos varškės salotos
-
Salierų salotos su raugintais agurkais
-
Saldžiarūgštė pomidorų mišrainė
-
Greitos salotos
-
Skaniosios cukinijų salotos
-
Krevečių salotos su vyšniomis
-
Krevečių salotos
Apelsinų ir burokėlių salotos

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Burokėliai,
5 vienetai -
Apelsinų sultys,
2 stiklinės -
Apelsinai,
2 vienetai -
Feta sūris,
100 gramų -
Kedro riešutai, arba graikiniai,
1 sauja -
Špinatai,
2 saujos -
Medus, skystas,
4 valgomieji šaukštai -
Konjakas,
4 valgomieji šaukštai - Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200 C laipsnių karštumo orkaitėje.
Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais.
Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievelę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, supilkite konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Karštu užpilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.
Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinus išskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais, smulkintu feta sūriu ir špinatais.