5 vienetai | burokėliai |
2 stiklinės | apelsinų sulčių |
2 vienetai | apelsinų |
100 gramų | feta sūrio |
1 sauja | kedro riešutai (arba graikiniai) |
2 saujos | špinatai |
4 valgomieji šaukštai | medus (skystas) |
4 valgomieji šaukštai | konjakas |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais, smulkintu feta sūriu ir špinatais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Salotos "Atgaiva"
- Morkų salotos su apelsinais
- Valentino salotos
- Salotos "ale cezaris"
- Obuolio ir moliūgo salotos
- Norvegiškos salotos su jūros gėrybėmis
- Gelteklių salotos
- Salotos drebučiuose
- Žaliosios salotos su actu ir aliejumi
- Ryškioji mišrainė
- Vištienos salotos su kriaušėmis
- Pekino kopūstų salotos su svogūnais ir salierais
- Pavasario salotos
- Salotos iš brokolių su vištiena
- Fetos sūrio ir daržovių salotos
- Dietinės salotos
- Gaiviosios salotos
- Lengva mišrainė
- Morkų, obuolių ir mango salotytės
- Salotos ananase
Apelsinų ir burokėlių salotos
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Burokėliai,
5 vienetai -
Apelsinų sultys,
2 stiklinės -
Apelsinai,
2 vienetai -
Feta sūris,
100 gramų -
Kedro riešutai, arba graikiniai,
1 sauja -
Špinatai,
2 saujos -
Medus, skystas,
4 valgomieji šaukštai -
Konjakas,
4 valgomieji šaukštai - Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200 C laipsnių karštumo orkaitėje.
Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais.
Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievelę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, supilkite konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Karštu užpilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.
Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinus išskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais, smulkintu feta sūriu ir špinatais.