| 5 vienetai | burokėliai |
| 2 stiklinės | apelsinų sulčių |
| 2 vienetai | apelsinų |
| 100 gramų | feta sūrio |
| 1 sauja | kedro riešutai (arba graikiniai) |
| 2 saujos | špinatai |
| 4 valgomieji šaukštai | medus (skystas) |
| 4 valgomieji šaukštai | konjakas |
| šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais, smulkintu feta sūriu ir špinatais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ispaniškos pomidorų salotos
-
Žaliosios salotos su actu ir aliejumi
-
Dietinės salotos
-
Salotos su keptais pankoliais
-
Pomidorų ir agurkų salotos
-
Grūdėtos varškės salotos
-
Cukinijų salotos su parmezanu
-
Pipirnės salotos
-
Kumpio su sūriu salotos
-
Arvydo kalafiorų ir paprikos salotos
-
Vasariškos salotos
-
Gaivios salotos
-
Traškios salotos
-
Morkų salotos su agurkais
-
Salierų salotos su obuoliais
-
Morkos ir ridikėlių salotos
-
Aštrios salotos su skrudintu batonu
-
Paprastos makaronų salotos
-
Ankštinių pipirų salotos
-
Burokėliai su citrina
Apelsinų ir burokėlių salotos
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Burokėliai,
5 vienetai -
Apelsinų sultys,
2 stiklinės -
Apelsinai,
2 vienetai -
Feta sūris,
100 gramų -
Kedro riešutai, arba graikiniai,
1 sauja -
Špinatai,
2 saujos -
Medus, skystas,
4 valgomieji šaukštai -
Konjakas,
4 valgomieji šaukštai - Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200 C laipsnių karštumo orkaitėje.
Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais.
Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievelę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, supilkite konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Karštu užpilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.
Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinus išskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais, smulkintu feta sūriu ir špinatais.
