200 gramų | sviestas |
14 vienetų | vafliai (apvalūs, lakštai) |
150 gramų | riešutai |
1 skardinė | kondensuotas pienas (Rududu) |
200 gramų | šokoladas (baltas ar juodas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sauliaus Vafliai
- Sezamo gardumynas
- Vafliai su kiviais
- Riešutinis vaflių tortas
- Įdaryti vafliai
- Traškučiai iš bulvių košės
- Skanūs vafliai su įdaru
- Senoviniai vafliai
- Šokoladinės tūtelės
- Vaflinis pyragas
- Minkšti vafliai
- Amerikietiški vafliai
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Trapūs vafliai
- Vaflis
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Vafliai "Linkėjimai iš vaikystės"
- Šokoladiniai vafliukai
- Vafliai su mėlynėmis
- Belgiški vafliai
Pertepti karameliai vafliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sviestas,
200 gramų -
Vafliai, apvalūs, lakštai,
14 vienetų -
Riešutai,
150 gramų -
Kondensuotas pienas, Rududu,
1 skardinė -
Šokoladas, baltas ar juodas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lazdyno riešutus kelias minutes pamaišant pakepinti keptuvėje (ar orkaitėje), kad atšoktų odelės. Atvėsinti. Trinant tarp pirštų pašalinti odeles. Sumalti (kavamale, virtuviniu kombainu, kokteiliniu mikseriu) iki rupių miltų.
Sviestą, kondensuotą pieną ir šokoladą kaitinti iki vientisos masės. Gautą masę sumaišyti su maltais riešutais. Imti vaflį, ant jo krauti karamelinę masę ir tolygiai paskirstyti, vėl krauti vaflį, masę ir t. t. Paskutinis, aišku, vaflis. Paslėgti kokia storesne, didesne knyga ir laukti iki ryto :) Ar bent kelias valandas, kol kremas įsigers ir pastings.