Kriaušių kompotas
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 litrai vanduo
1.5 kilogramo cukrus
7 kilogramai kriaušės
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgštis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Kriaušės turėtų būti skintos, t.y. kietos ir nesužalotos. Jas nuplauname, išpjauname viduriuką, perpjauname per pusę.
2.
Išverdame sirupą, kuriame apverdame kriaušes. Dar karštas sudedame į gerai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užpilame verdančiu sirupu, pridengiame dangteliais ir paliekame 15-20 minučių. Sirupą nupilame, dar kartelį užverdame, supilame citrinos rugštį ir išpilstę, užsukame švariais, dezinfekuotais dangteliais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kriaušių kompotas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kriaušės turėtų būti skintos, t.y. kietos ir nesužalotos. Jas nuplauname, išpjauname viduriuką, perpjauname per pusę.

  2. Išverdame sirupą, kuriame apverdame kriaušes. Dar karštas sudedame į gerai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užpilame verdančiu sirupu, pridengiame dangteliais ir paliekame 15-20 minučių. Sirupą nupilame, dar kartelį užverdame, supilame citrinos rugštį ir išpilstę, užsukame švariais, dezinfekuotais dangteliais.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų