500 gramų | morkos |
80 mililitrų | saulėgrąžų aliejus (verdantis) |
30 gramų | obuolių actas |
10 gramų | svogūnai |
9 gramai | česnakas |
8 gramai | cukrus |
5 gramai | druska |
2 gramai | kalendra |
1 gramas | aitriosios paprikos miltelių |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skaniosios salotos
- Gaivios salotas su sūriu
- Gaivios salotos
- Gaivios salotos
- Gaivios morkų ir ridikėlių salotos
- Saldžiarūgštė pomidorų mišrainė
- Traškios salotos
- Gaivios šviežių kopūstų ir obuolių salotos
- Gaivios salotos
- Lengvos pavasario salotos
- Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis
- Pavasariškas morkų, ridikėlių ir kriaušės suktinis
- Vasariškos salotos
- Pagerintos graikiškos salotos
- Burokėlių ir spanguolių salotos
- Salotos su mandarinais ir riešutais
- Burokėlių salotos
- Kopūstų su majonezu salotos
- Skaniausia mišrainė
- Sveikuolių salotos
Korėjietiškos morkos
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Morkos,
500 gramų -
Saulėgrąžų aliejus, verdantis,
80 mililitrų -
Obuolių actas,
30 gramų -
Svogūnai,
10 gramų -
Česnakas,
9 gramai -
Cukrus,
8 gramai -
Druska,
5 gramai -
Kalendra,
2 gramai -
Aitriosios paprikos milteliai,
1 gramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskusti ir sutarkuoti plonais šiaudeliais specialia tarka. Druską, cukrų, maltą aitriąją papriką ir maltą kalendrą sumaišyti. Šį mišinį gerai išmaišyti su morkomis. Česnakų skilteles išspausti, išmaišyti su obuolių actu ir morkomis.
Saulėgrąžų aliejuje pakepinti pusę svogūno, kad aliejus įgautų gerą skonį, svogūną išmesti, verdančiu aliejumi užpilti morkas, jas greitai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą.
Morkos skaniausios, kai per naktį pastovi šaldytuve. Šių morkų galima pasigaminti ir didesnį kiekį, nes šaldytuve uždengtame inde jas galima laikyti 4-5 dienas. Patiekiant, galima užbarstyti smulkiai supjaustytų svogūnlaiškių.
Komentarai (4)
-
Rupintojelis
2015-10-26 14:58
Draugas gamino pagal ši receptą. Išėjo puikiai, tik nežinau kodėl, bet sušaudė jį Korėjoj už receptą.