1 kilogramas | bulvių |
300 gramų | morkos |
300 gramų | kumpis |
4 vienetai | kiaušiniai (virti) |
1 skardinė | žirneliai (konservuoti) |
700 gramų | agurkų (maži, marinuoti) |
šiek tiek | majonezas (konservuoti) |
šiek tiek | kukurūzai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
10 vienetų | alyvuogių |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krabų lazdelių ir rūgštynių salotos
- Traškios salotos
- Naminė (Balta) mišrainė
- Tuno mišrainė
- Bavarijos salotos
- Salotos su kepenėlėmis
- Salotos „Drakonas“
- Vištienos mišrainė
- Lašišos nugarėlių salotos
- Rusiška mišrainė
- Lengva silkė
- Bulgariškos pupelių salotos
- Sočios salotos
- Greitai paruošiamos makaronų salotos
- Ryžių su slyvomis mišrainė
- Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis
- Cezario salotos
- Salotos „Irida“
- Daniškos salotos
- Konservuotų grybų salotos
Balta (lietuviška) mišrainė kitaip
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Morkos,
300 gramų -
Kumpis,
300 gramų -
Kiaušiniai, virti,
4 vienetai -
Žirneliai, konservuoti,
1 skardinė -
Agurkai, maži, marinuoti,
700 gramų - Majonezas, konservuoti
- Kukurūzai
- Druska
- Pipirai
-
Alyvuogės,
10 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves ir morkas išverdame su lupenomis, atvėsusias nulupame ir supjaustome kubeliais. Kiaušinius išverdame. Kiaušinius, kumpį taip pat susmulkiname kubeliais, beriame konservuotus žirnelius. Viską gerai išmaišome ir paskaniname prieskoniais bei majonezu. Mišrainę sudedam į lėkštę gyvatės pavidalu, suformuojam gyvates galvą (į mišrainę nedėkite agurkų, nes iš jų bus padaryti gyvatės žvyneliai). Papuošime alyvuogėmis, kukurūzais, iš virtos morkos gabaliuko padarome liežuvį.
Skanaus.