Gaspačio – puikus patiekalas vasarai

Gaspačio – puikus patiekalas vasarai
@ Shutterstock

Atėjus šiltajam metų sezonui, visiems norisi kur kas lengvesnio maisto, kuris ne tik neapsunkintų skrandžio, bet ir leistų atsigaivinti karštomis vasaros dienomis. Paieškojus, ką siūlo kitų šalių virtuvės, galima atrasti lengvą alternatyvą šaltibarščiams, kurią ypač mėgsta Ispanijos gyventojai. Tai – gaspačio sriuba, kurią paruošti sugebės net ir tie, kurie negali pasigirti ypatingais kulinariniais sugebėjimais.

 

Šios šaltos pomidorų sriubos receptų gali būti pačių įvairiausių, tad liks vietos ir improvizacijoms. Siūlome išbandyti vieną paprasčiausių šio patiekalo receptų, tačiau esant poreikiui – išvardintus ingredientus galima pakeisti ir kitais arba papildyti sąrašą įdomesniais skoniais bei produktų deriniais.

 

Norint paruošti 4 porcijas gaspačio sriubos, Jums reikės:

  • 4 didelių, labai prinokusių pomidorų;
  • 4 šviežių agurkų;
  • Vienos didelės raudonosios saldžiosios paprikos;
  • Pusės svogūno;
  • 2 skiltelių susmulkinto česnako;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Druskos, pipirų ar kitų prieskonių – tiek, kiek norisi.

 

Tuomet reikėtų supjaustytus produktus sudėti į trintuvą ir išplakti iki vientisos, tirštos masės. Kai kur rekomenduojama šiuos produktus rūšiuoti pagal kietumą ir plakti atskirai – tai reiškia, jog pirmiausia reikėtų sutrinti svogūnus ir česnakus, tuomet – pipirus ir druską, po jų sektų agurkai ir galiausiai kartu su pomidorais ir aliejumi viską išplakti iki tirštos konsistencijos masės. Vis dėl to, tuomet, kai nėra daug laiko, galima viską plakti kartu – rezultatas gausis tikrai ne prastesnis.

 

Sutrynus sriubą su trintuvu, kuris priskiriamas smulkiai virtuvės įrangai, ją reikėtų įpilti į puodą ir palikti šaldytuve mažiausiai dviem valandoms. Patiekiant šį patiekalą, papuošimui galima naudoti smulkiai supjaustytus daržovių gabalėlius ar baziliko lapelius, o skaniausiai ją valgyti kartu su šviežia balta duona. Norint dar labiau atsigaivinti, papildomai į šią sriubą galima įdėti ir ledo kubelių.

 

Šis gaspačio sriubos receptas – vienas iš daugelio variantų, tačiau jeigu nesate linkę eksperimentuoti, pasirinkę šiuos ingredientus, pradžiuginsite tiek save, tiek ir kitus šeimos narius. Norintiems išbandyti labiau egzotiškus variantus, galima pabandyti šią sriubą pagaminti iš džiovintų vaisių (tuomet ji įgaus ne raudoną, o baltą atspalvį) arba skirtingų prieskonių – tokiu būdu ji taps žalia.

 

Variantų gali būti ir daugiau, tad svarbiausia pasirūpinti reikiamais ingredientais, pasiraitoti rankoves ir pradėti darbus. Atsigaivinti karštą vasaros dieną dabar tikrai paprasta: viskas, ko Jums reikės – mėgstamų produktų, virtuvės technikos, truputėlio fantazijos bei noro eksperimentuoti bei kokybiškai veikiančio trintuvo, kurį galima įsigyti Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Komentarai