1 vienetas | agurkų (nedidelių) |
2 saujos | pupelių daigai (šviežių) |
1 skiltelė | česnakas (mažos) |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintų spanguolių |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
0.5 arbatinio šaukštelio | sezamų aliejus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Raugintų kopūstų salotos
- Pomidorų-agurkų salotos
- Daniškos salotos
- Kaliaropių salotos
- Vasariškos daržovių salotos
- Obuolio ir moliūgo salotos
- Kopūstų salotos su kukurūzais ir agurkais
- Salotos „Iš Amerikos“
- Pekino salotos su tunu
- Grūdėtos varškės salotos
- Maistingos ir vasariškos salotos
- Skaniosios salotos
- Gaivios daržovių salotos
- Gelteklių salotos
- Gaivios salotas su sūriu
- Gaiviosios salotos
- Obuolių ir kopūstų salotos
- Burokėliai su citrina
- Gaivi silkės mišrainė
- Sidabražolės
Pupelių daigų ir agurko salotos
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Agurkai, nedidelių,
1 vienetas -
Pupelių daigai , šviežių,
2 saujos -
Česnakas, mažos,
1 skiltelė -
Džiovintos spanguolės,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Sezamų aliejus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daigus nuplauname, sudedame į verdantį vandenį ir paverdame 2 min (jei virsite ilgiau daigai nebebus traškūs). Po to sudedame į koštuvą ir nuplauname po šaltu vandeniu, dedame ant popierinio rankšluoščio, kad nusausėtų. Tada dedame į dubenį.
Agurką nulupame, su skustuku nuskutame gražių agurko juostelių, sudedame į dubenį su daigais.
Salotas pagardiname likusiais ingredientais, druskos dedame pagal skonį. Salotas reikėtų valgyti iš karto arba dėti į šaldytuvą, kadangi taip paruoštos daigų salotos greitai genda.