Špinatų nauda žarnynui

Špinatai sudėtyje turi daugelį būtinų aminorūgščių, todėl yra vienas turtingiausių augalinių baltymų šaltinių. Juose ypačringai gausu vitamnų C, B1, B6, PP, E, K, folio rūgšties, provitamino A, mikroelementų - kalio, natrio, kalcio, fosforo. Dėl špinatuose esančių skaidulų gerėja žarnyno veikla, mažėja blogojo choleresterolio kiekis, aterosklerozės bei širdies kraujagyslių ligų rizika. Šiose daržovėse daug lengvai pasisavinamos geležies, todėl patartina valgyti sergant mažakraujyste. Stiprina nagus, plaukus, gražina odą.
Špinatų geriau vengti sergant kepenų, inkstų ligomis, taip pat kenčiant nuo podagros, nes juose yra oksalatų, skatinančių akmenų susidarymą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Bandelės iš batono
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Rabarbarų uogienė
-
Kalėdinės spurgos
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
Komentarai