Špinatų nauda žarnynui
Špinatai sudėtyje turi daugelį būtinų aminorūgščių, todėl yra vienas turtingiausių augalinių baltymų šaltinių. Juose ypačringai gausu vitamnų C, B1, B6, PP, E, K, folio rūgšties, provitamino A, mikroelementų - kalio, natrio, kalcio, fosforo. Dėl špinatuose esančių skaidulų gerėja žarnyno veikla, mažėja blogojo choleresterolio kiekis, aterosklerozės bei širdies kraujagyslių ligų rizika. Šiose daržovėse daug lengvai pasisavinamos geležies, todėl patartina valgyti sergant mažakraujyste. Stiprina nagus, plaukus, gražina odą.
Špinatų geriau vengti sergant kepenų, inkstų ligomis, taip pat kenčiant nuo podagros, nes juose yra oksalatų, skatinančių akmenų susidarymą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdinės spurgos
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Obuolių pyragas su aguonomis
-
Jogurtinis tortas su vaisiais
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas

Komentarai