Kulinarinės paslaptys namų šeimininkėms

Kulinarinės paslaptys namų šeimininkėms
Siūloma keletą paprastų gudrybių, kurios Jūsų patiekalus pavers dar skanesniais, sveikesniais ir aromatingesniais:
 
* Neriebi aviena turi vyrišką potenciją stimuliuojančių medžiagų, o kalakutiena padidina serotonino lygį kraujyje.
* Česnako galvutėje yra 7 proc. baltymų. Ypač daug vitaminų turi jaunas česnakas, kol jo galvutė dar nesusiformavusi į skilteles.
* Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldytą 1-2 dienas.
* Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15-20 min. (1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).
* Jeigu norite isaugoti žiedinių kopūstų spalvą, virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.
* Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.
* Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.
* Nelaikykite riebių produktų (lašinių, taukų, dešros ar žuvies) polietileniniuose maišeliuose. Geriau juos suvynioti į foliją ar dėti į popierinius maišelius.
* Veršiena ir liesa jautiena skatina plaukų augimą. Šį procesą stimuliuoja jose esančios amino rūgštys – cisteinas ir metioninas.
* Salotos skleis pikantišką aromatą, jei prieš tai lėkštę, į kurią dėsite salotas, ištrinsite česnaku.
* Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą. Jie išliks švieži 2-3 mėnesius. Skonis nepasikeis, bus tiek pat aromatingi ir švieži. To negalima pasakyti apie džiovintus ir sūdytus žalumynus.
* Mandarinai ar jų sultys turi daug vitamino A (karotino), kuris 9 proc. sumažina riziką susirgti kepenų ar kitų organų vėžiu. Tik nepamirškite, kad visos sultys geriamos 30 min. prieš valgį.
* Prisirpusios citrinos yra sunkios, oda riebaluota ir graži. Tokios citrinos sultingos, jose mažai sėklų. Rinkitės sodrios spalvos citrinas, bet ne kietas. Saugoti citrinas geriau vandenyje, tuomet jos ilgai išliks sultingos.
 
Dietologai tyrimais įrodė, jog šaldytos daržovės yra naudingesnės. Kol šviežios daržovės pateks ant prekystalio, jos praras daugumą jose esančių mineralų ir vitaminų. O štai ką tik nuskintose ir užšaldytose daržovėse išlieka visos žmogaus sveikatai naudingos medžiagos. Austrų mokslininkai sulygino žiemą ir pavasarį šalyje parduodamų importinių šviežių ir užšaldytų daržovių maistingumą. Užšaldytuose  žiediniuose kopūstuose, pupelėse, kukurūzuose, žirniuose, morkose vitaminų buvo žymiai daugiau negu šviežiose daržovėse iš Italijos, Ispanijos, Turkijos ir Izraelio. Šviežios daržovės paprastai atvežamos iš Afrikos arba Pietų Europos. Mokslininkų nuomone, kuo ilgiau saugomos šviežios daržovės, tuo mažiau jose yra žmogaus organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų.

Komentarai