3 paprasti ir lengvi kremo receptai tortų pertepimui ir puošybai

3 paprasti ir lengvi kremo receptai tortų pertepimui ir puošybai

Artėjant Velykoms pradedame galvoti, kuo gi galėtume artimuosius nustebinti šiemet. Žinoma, vienas pagrindinių Velykų ingredientų - kiaušiniai ir įvairiausi patiekalai iš jų. Tačiau šventės taip pat neįmanomos be desertų! O kuo gi geriau papuošti savo Velykų stalą, nei skanutėliu tortu. Visa skanaus naminio torto paslaptis yra tinkamai paruoštas torto kremas, naudojamas pertepimui ir papuošimui. Kremas padeda "surišti" biskvitus, o taip pat suteikia ryškų skonį bei burnoje tirpstančią konsistenciją. Šiandien pateikiame tris paprastus torto kremų receptus, kuriuos paruošite be didelių pastangų. 

 

Pagrindiniai torto kremo paruošimo žingsniai

 

Pirmiausia, gero kremo paruošimui yra reikalingi geri, kokybiški produktai. Šiomis dienomis konditerijos prekių pasirinkimas yra išties platus, o, į mūsų gyvenimus pasibeldus karantinui, šias prekes daugelis parduotuvių siūlo įsigyti internetu su patogiu ir saugiu pristatymu į namus. Taigi, norint pagaminti puikų torto kremą, rekomenduojama nepagailėti investuoti į aukštos kokybės produktus: 

• Cukrus. Cukrus kremui suteikia saldumo, padeda išgauti sodresnį skonį ir išryškinti pagrindines skonių natas. Galima naudoti baltąjį, rudąjį cukrų ar jį keisti įvairiais saldikliais - agavų, klevų sirupu ar kt.

• Kremo masė. Pagrindinę kremo masę sudaro riebūs produktai - plakta grietinėlė, sviestas, maskarponė ar sūrio kremas. Patartina naudoti natūralų kreminį produktą, su didesniu riebalų kiekiu. Paprastai masė turi būti plakta, todėl ruošiant kremą, šiuos ingredientus patartina ištraukti iš anksto iš šaldytuvo ir leisti jiems suminkštėti kambario temperatūroje.

• Kondensuotas pienas. Naudojamas paprastas kondensuotas pienas. Kai kuriems tortų kremams gali būti naudojamas kakavinis kondensuotas pienas, pasižymintis tamsia spalva ir karamelės skoniu.

• Kakava ar rūšinis šokoladas. Norint pagaminti šokoladinį torto kremą, rekomenduojami naudoti specialiai kepinių gamybai skirtą konditerinį šokoladą, kuris pasižymi geresnėmis skonio savybės jį kaitinant ir tirpinant. Šokoladiniuose kremuose naudojant kakavą, torto masė įgaus turtingą šokolado skonį. 

• Vaisiai, riešutai ir riešutų kremai. Priklausomai nuo konkretaus recepto, torto kremai taip pat gali būti pagardinami įvairiais vaisiais ar vaisių įdarais, riešutų pastomis ir kitais papildomais ingredientais. 

 

 

Riešutinis pistacijų kremas

 

Kremui reikės:

  • 100 g cukraus
  • 100 g vandens
  • 5 kiaušinių trynių
  • 240 g sviesto
  • 50 g pistacijų pastos
  • Saujos nesūdytų pistacijų

 

Gaminimo eiga:

1. Sumaišykite cukrų su vandeniu ir užvirkite ant silpnos ugnies, iki kol masė taps klampi.

2. Tuomet suplakite kiaušinių trynius ir po truputi į juos supilkite karštą cukraus sirupą. Viską išplakite iki standžių putų.

3. Atskirame inde išplakite kambario temperatūros sviestą su pistacijų pasta iki purios masės ir šluotele sumaišykite su baltymų mase.

4. Kremą naudokite biskvito lakštų pertepimui, o ištepus torto paviršių, apibarstykite susmulkintomis pistacijomis. 


 

Gaivus vyšninis vaisių kremas

 

Kremui reikės: 

  • 500 g riebios grietinėlės 
  • 200 g graikiško jogurto 
  • 1 v. š. vanilės ekstrakto
  • ½ puodelio cukraus
  • 3 v. š. vyšnių įdaro

 

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje plaktuvu išplakite grietinėlę, graikišką jogurtą, vanilės ekstraktą ir cukrų.

2. Įmaišykite vyšnių įdarą ir dar šiek tiek paplakite.

3. Paruošus vientisą masę paragaukite, jeigu norisi sodresnio vyšnių skonio, įdėkite dar kelis šaukštus vyšnių įdaro.


 

Veidrodinis torto kremas (torto puošybai)

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Kremui reikės:

 

Gaminimo eiga:

1. Į vidutinio dydžio puodą suberkite cukrų, kondensuotą pieną ir vandenį. Viską kaitinkite ant mažos ugnies, kartais pamaišydami.

2. Ištirpinkite želatiną su puse puodelio vandens ir palikite kelias minutes pastovėti. Atsargiai! Želatina neturi užvirti, kitaip vėliau nesustings.

3. Kai kondensuoto pieno masė puode pradeda po truputį užvirti, nuimkite nuo ugnies ir supilkite tirpintą želatiną.

4. Į masę įdėkite baltąjį šokoladą ir maišykite, kol ištirps ir susidarys vientisa masė.

5. Įdėkite maistinius dažus, dar kartą permaišykite, kad pasiskirstytų spalva ir palikite masei atvėsti.

6. Pasiruoškite tortą ant aukštesnės pakylos (tai gali būti tiesiog puodelis ar siauresnis dubuo), o po apačia pasitieskite ką nors perteklinio kremo nuvarvėjimui.

7. Masei atvėsus, pilkite ją ant torto, kol ja pasidengs visas torto paviršius ir palikite pastovėti apie 15 min. Tuomet nuvalykite perteklinį kremą nuo torto kraštų ir, prieš pateikiant, palaikykite šaldytuve keleta valandų. 

 

Komentarai