8 vienetai | bulvių (virtos) |
4 vienetai | morkos (virtos) |
3 vienetai | agurkų (rauginti) |
1 vienetas | svogūnai |
1 stiklinė | žirneliai ((konservuoti)) |
100 gramų | majonezas (DAUMANTŲ) |
2 vienetai | kiaušiniai (kietai virti) |
1 valgomasis šaukštas | poras (smuolkintas) |
1 arbatinis šaukštelis | granatai (sėklos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Tradicinė balta mišrainė "Varpeliai"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bulvės, virtos,
8 vienetai -
Morkos, virtos,
4 vienetai -
Agurkai, rauginti,
3 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Žirneliai, (konservuoti),
1 stiklinė -
Majonezas, DAUMANTŲ,
100 gramų -
Kiaušiniai, kietai virti,
2 vienetai -
Poras, smuolkintas,
1 valgomasis šaukštas -
Granatai, sėklos,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dalį morkos, agurko ir 1 kiaušinį palikti papuošimui. Likusias morkas, bulves, svogūną, agurkus, kiaušinį supjaustyti kubeliais.Suberti žirnelius, druską,pipirus, sudėti didžiają dalį majonezo, išmaišyti. Sudėti mišrainę į indą, aptepti likusiu majonezu. Paliktą kiaušinį nulupti, atskirti baltymą nuo trynio, kiekvieną atskirai susmulkinti. Iš smulkinto kiaušinio, morkos ir agurko juostelių padaryti varpelio formą ant mišrainės, iš palikto agurko padaryti kaspiną varpeliams, iš palikto agurko padaryti kaspiną varpeliams, papuošti smulkintais porais, granato sėklomis.