2.5 stiklinės | miltai |
6 valgomieji šaukštai | sviestas |
5 valgomieji šaukštai | medus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (meduoliams (mišinys)) |
1 stiklinė | „dansukker“ cukrus |
Didelis "Gingerbread"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 35
-
Miltai,
2.5 stiklinės -
Sviestas,
6 valgomieji šaukštai -
Medus,
5 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Prieskoniai, meduoliams (mišinys),
1 arbatinis šaukštelis -
„Dansukker“ cukrus,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedideliam indelyje pakaitinti sviestą, medų, cukrų bei prieskonius. Supilti į didesnį dubenį bei atvėsinti iki kambario temperatūros. Įmušti paplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei soda, bei persijotus palaipsniui visad maišant supilti į medaus – kiaušinio mišinį. Viską gerai išmaišyti, suvynioti į maistinę plėvelę bei padėti 1 val. į šaldytuvą.
Atvėsintą tešlą iškočioti iki kelių milimetrų storio, išspausti norimos formos meduoliukus, dėti į kepimo popieriumi arba miltais pabarstytą skardą ir dėti į įkaitintą iki 175°C orkaitę bei kepti apie 4-5 min. kol meduoliai gražiai paruduos.