Trumpai apie svogūnus

Kad lupant svogūnus neverktumėte, įsikąskite batono arba baltos duonos riekę taip, kad ji būtų truputį atsikišusi į priekį ir dengtų nosį. Pjaustant svogūnus, dažnai drėkinkite peilį ir šalia pjaustymo lentelės padėkite drėgną skudurėlį.
Nemalonus svogūno kvapas nuo pjaustymo lentelės, lėkštės ar peilio greitai dings, jei juos nuplausite tualetiniu muilu arba patrinsite citrinos žievele.
Neišmeskite svogūnų lukštų. Mėsos sultunys įgaus gražią spalvą, jeigu jį pavirinsite su svogūnų lukštais. Tik dėkite jų nedaug.
Morkos, petražolės, salierai geriau išsilaikys, jei susluoksniuosite juos su svogūnų lukštais.
Ruošdamos ropinius svogūnus maistui, nešalinkite roputės dugnelio - jame kur kas daugiau vertingų medžiagų negu pačioje roputėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Kalėdinės spurgos
-
Bandelės iš batono
-
Rabarbarų uogienė
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
Komentarai