Špinatų nauda žarnynui

Špinatai sudėtyje turi daugelį būtinų aminorūgščių, todėl yra vienas turtingiausių augalinių baltymų šaltinių. Juose ypačringai gausu vitamnų C, B1, B6, PP, E, K, folio rūgšties, provitamino A, mikroelementų - kalio, natrio, kalcio, fosforo. Dėl špinatuose esančių skaidulų gerėja žarnyno veikla, mažėja blogojo choleresterolio kiekis, aterosklerozės bei širdies kraujagyslių ligų rizika. Šiose daržovėse daug lengvai pasisavinamos geležies, todėl patartina valgyti sergant mažakraujyste. Stiprina nagus, plaukus, gražina odą.
Špinatų geriau vengti sergant kepenų, inkstų ligomis, taip pat kenčiant nuo podagros, nes juose yra oksalatų, skatinančių akmenų susidarymą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Jogurtinis tortas su vaisiais
-
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Komentarai