Patarimai kruopų mėgėjams

Verdant kruopų košes svarbu tinkamai parinkti kruopų ir skysčio kiekį. Tirštai grikių košei 1 daliai grikių pilama 3 dalys skysčio, tirštai manų košei - pilama santykiu 1:3, skystai manų košei - 1:5, tirštai perlinių kruopų - 1:4, tirštai ryžių - 1:4, skystai ryžių - 1:5, biriai ryžių - 1:2, tirštai avižinių kruopų - 1:3, skystai - 1:4.
Įvairių kruopų košės bus skanesnės, jei jas virsite vandenyje, o pieną pilsite, kai kruopos išbrinks.
Kruopų košes kuo mažiau maišykite.
Kad kruopų košės arba biriai virtos kruopos būtų skanesnės, išvirtos košės puodą laikykite inde su karštu vandeniu. Atvėsintos ir pašildytos košės yra blogesnio skonio.
Ryžius reikia užkaisti virti šaltame vandenyje, o grikius, norint, kad košė būtų biri, būtinai reikia užpilti verdančiu vandeniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Viskio karamelė
-
Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Rabarbarų uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
Komentarai