
0.25 litro | vanduo |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai (malti) |
475 mililitrai | pienas |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus (arba ghi) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
1 arbatinis šaukštelis | kalendra (malta) |
0.5 arbatinio šaukštelio | ciberžolė |
675 gramai | daržovės (kubeliais) |
Kol daržovės verda, mažame prikaistuvyje ant vidutinės liepsnos įkaitinkite sviestą. Suberkite miltus ir 1-2 minutes gerai maišydami kepkite, kol jie ims ruduoti. Įpilkite karšto pieno. Maždaug 2 minutes padažą plakite, kol pakankamai sutirštės. Įmaišykite jį į sriubą ir užvirkite.
Gaminama: apie 45-50 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pieniška sriuba
-
Tiršta pieniška daržovių sriuba
-
Pieniška daržovių sriuba
-
Pieniška sriuba su kruopomis
-
Daržovių pieniška sriuba
-
Pieniška sriuba su aguonomis
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Pieniška sriuba su aguonų kukuliais
-
Pieniška sriuba
-
Saldi sriuba
-
Pieniška sriuba su cukinija
-
Pieniška sriuba su riešutais ir duona
-
Dietiniai barščiai
-
Pieniška daržovių sriuba
-
Balinta sriuba
-
Pieniška močiutės sriuba
-
Pieniška grikių sriuba
-
Pieniška miltinukų sriuba
-
Pieniška sriuba su makaronais
-
Didysis kriaušių pyragas
Tiršta pieniška daržovių sriuba

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1/4 litro -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Juodieji pipirai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pienas,
475 mililitrai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Aliejus, arba ghi,
3 valgomieji šaukštai -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai -
Kalendra, malta,
1 arbatinis šaukštelis -
Ciberžolė,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Daržovės, kubeliais,
675 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sunkiame prikaistuvyje įkaitinkite ghi. Kelias sekundes pakepinkite lauro lapus, kalendrą ir kurkumą, po to greitai sudėkite supjaustytas daržoves. 4-5 minutes daržoves maišydami kepkite, kol vietomis apskrus. Tuomet įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite ir retkarčiais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Jei norite, palikite daržoves nesutrintas arba sutrinkite jas į košę ar išmaišykite elektriniu mikseriu. Jei sriubą pertrinate, nepamirškite išimti lauro lapu.
Kol daržovės verda, mažame prikaistuvyje ant vidutinės liepsnos įkaitinkite sviestą. Suberkite miltus ir 1-2 minutes gerai maišydami kepkite, kol jie ims ruduoti. Įpilkite karšto pieno. Maždaug 2 minutes padažą plakite, kol pakankamai sutirštės. Įmaišykite jį į sriubą ir užvirkite.
Gaminama: apie 45-50 min.
Komentarai (3)
-
Jelena
2015-09-16 11:13
Kokios daržovės labiau tinka šiai srubai?