Stampot
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (virtos)
šiek tiek taukai (kiaulių)
šiek tiek daržovės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tai pats svarbiausias olandiškas patiekalas - kaip Lietuvoje cepelinai. Tai pirmiausia, kas šauna į galvą pagalvojus apie olandišką virtuvę.

Virtas bulves sutrinti su riebalais (gali būti kepti spirgučiai).
Beveik tiek pat kiek bulvių - pasirinktinai lapinių daržovių, cikorijų, įvairiausių rūšių kopustų (šviežių ar raugintų) arba virtų morkų. Skoniui pagerinti galima įdėti priekoninės pastos "Sambal", gaminamos iš aštriųjų pipirų.

Jeigu patiekalas su raugintais kopūstais, tai galima užpilti tirštu obuoliniu sirupu ir keliom minutėm pašauti į orkaitę ar mikrobanginę - rūgščių kopūstų skonis sušvelnės, bus mažiau kartu.

Tradiciskai patiekiama su maltos mėsos kotletukais ar keptom dešrelėm (maltos mėsos arba sardelės).

Stampot

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Tai pats svarbiausias olandiškas patiekalas - kaip Lietuvoje cepelinai. Tai pirmiausia, kas šauna į galvą pagalvojus apie olandišką virtuvę.

Virtas bulves sutrinti su riebalais (gali būti kepti spirgučiai).
Beveik tiek pat kiek bulvių - pasirinktinai lapinių daržovių, cikorijų, įvairiausių rūšių kopustų (šviežių ar raugintų) arba virtų morkų. Skoniui pagerinti galima įdėti priekoninės pastos "Sambal", gaminamos iš aštriųjų pipirų.

Jeigu patiekalas su raugintais kopūstais, tai galima užpilti tirštu obuoliniu sirupu ir keliom minutėm pašauti į orkaitę ar mikrobanginę - rūgščių kopūstų skonis sušvelnės, bus mažiau kartu.

Tradiciskai patiekiama su maltos mėsos kotletukais ar keptom dešrelėm (maltos mėsos arba sardelės).

Gairės: Maišyti
Reklama:

Komentarai (7)


  • oj.... 2014-07-26 19:04

    patarymas..... jai nebaiget Olandyjos virejo mokyklos ir nedirbote Olandijos virtuvei,nerasikyte receptu is galvos..... ir nevadinkite tai olandijos receptu...


  • mo 2010-02-24 18:24

    juf ar senai olandijoj???as ir ten gyvenu ;-) gal susitinkam?papasakosiu kas tas stampot yra :super:
    istikruju tai tradicinis olandu patiekalas,bet jam iki musu cepelinu toli :bloga: ,jie ji valgo tik ziemos sezonu ir darydami ji tikrai nededa jokiu kiuales riebalu,tik atskirai pasikepina spirguciu(spekjes) ir valgydami uzsipila ir valgo viena ta kose arba su desra,populiariausias yra su raugintais kopustais ir su lapinem darzovem,cia tokia yra speciali tam,net nezinau kaip ji vadinasi lietuviskai nes lt jos nemates,bet seip pabandyt verta pasigamint,visai nieko :-)


  • xx 2009-11-28 00:52

    Olandai per savo prostitutes ir narkotikus visai savo kultura pamirso. O pries 30 metu sita patiekala kiekvienas zinojo, kaip pas mus cepelinus. Geda istvirkusiai tautai, geda.


  • juf 2009-11-27 23:07

    pati gyvenu olandijoje, bet dar tokio neasu girdéjusi!!!! Ba


  • liuke 2009-11-12 13:29

    nepagavau kampo,kur tuos kopustus det ir,aplamai,parasykit issamiau.


  • as 2009-11-11 23:58

    Kas cia per nesamone %-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...