Krevečių kataifi su kiaušiniais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
250 gramų tešla (graikiška )
1 vienetas svogūnai (įdarui)
150 gramų krabai (mėsa, įdarui)
2 vienetai kiaušiniai (įdarui)
2 vienetai kiaušiniai (įdarui)
šiek tiek šafranas (įdarui)
300 gramų krevetės be kevalo (įdarui)
200 gramų grietinėlės, 35% (35%, įdarui)
20 gramų krapai
šiek tiek prieskoniai (citrinpipiriai, druska)
100 gramų sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Šaldytą Kataifi tešlą ir šaldytas krevetes neišpakuotus palikti valandai atšilti kambario temperatūroje. Tuo tarpu pasiruošti įdarą. Išsivirti kiaušinius, juos atšaldyti, supjaustyti kubeliais arba sutarkuoti burokine tarka. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti alyvuogių aliejuje arba svieste, baigiant kepti užberti šafrano, dar truputį pakepinti, kad pasklistų nuostabus šafrano kvapas ir sudėti į kiaušinių indą. Sudėti šaldytas krevetes, priplėšyti krabų lazdelių mėsos, užberti pjaustytais krapais, cirtinpipiriais ir druska. Viską užpildyti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu, išmaišyti. Įdaras jau paruoštas. Kepimo indą patepti alyvuogių aliejumi teptuku ir dugną iškloti puse Kataifi tešlos siūlų, užpilti įdaru ir viršų užsklaidyti kita dalimi Kataifi tešlos. Ant viršaus išdėlioti plonas sviesto riekeles. Kepti 190 laipsnių apatinėje orkaitės dalyje apie 50min.- 1 valandą.
P.S. lėkštėje matyti krevečių uodegėlių galiukai. Nutraukiau krevečių uodegėlių dalis su kiautu ir pakepinau alyvuogių aliejuje, baigiant kepti uždėjau česnako griežinėlių ir užbėriau druskos, prieš patiekiant užlašinau kelis lašus ką tik išspaustos citrinos sulčių. Skanaus!
Iš likusios Kataifi tešlos pasigaminkite desertą - saldžius Kataifi lizdelius su datulėmis :)

Krevečių kataifi su kiaušiniais

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Šaldytą Kataifi tešlą ir šaldytas krevetes neišpakuotus palikti valandai atšilti kambario temperatūroje. Tuo tarpu pasiruošti įdarą. Išsivirti kiaušinius, juos atšaldyti, supjaustyti kubeliais arba sutarkuoti burokine tarka. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti alyvuogių aliejuje arba svieste, baigiant kepti užberti šafrano, dar truputį pakepinti, kad pasklistų nuostabus šafrano kvapas ir sudėti į kiaušinių indą. Sudėti šaldytas krevetes, priplėšyti krabų lazdelių mėsos, užberti pjaustytais krapais, cirtinpipiriais ir druska. Viską užpildyti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu, išmaišyti. Įdaras jau paruoštas. Kepimo indą patepti alyvuogių aliejumi teptuku ir dugną iškloti puse Kataifi tešlos siūlų, užpilti įdaru ir viršų užsklaidyti kita dalimi Kataifi tešlos. Ant viršaus išdėlioti plonas sviesto riekeles. Kepti 190 laipsnių apatinėje orkaitės dalyje apie 50min.- 1 valandą.
P.S. lėkštėje matyti krevečių uodegėlių galiukai. Nutraukiau krevečių uodegėlių dalis su kiautu ir pakepinau alyvuogių aliejuje, baigiant kepti uždėjau česnako griežinėlių ir užbėriau druskos, prieš patiekiant užlašinau kelis lašus ką tik išspaustos citrinos sulčių. Skanaus!
Iš likusios Kataifi tešlos pasigaminkite desertą - saldžius Kataifi lizdelius su datulėmis :)

Reklama:

Komentarai (2)


  • Zemaite 2013-04-05 05:54

    Nuo kada krevetes lietuviskos?


  • Oyster 2013-04-05 05:52

    Visai nieko ideja


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...