Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas su "Farino" cukrumi
AUTORIUS:
Jolanta.M
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1200 gramų vaisiai (džiovinti (pvz. ananasai, papajai, greipfrutai))
225 gramai sviestas
4 vienetai kiaušiniai
200 gramų dansukker cukrus farinas
350 gramų miltai
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 vienetas citrinos (nutarkuota žievelė)
1 vienetas apelsinų (nutarkuota žievelė)
300 gūželių riešutai ((dėjau 150 g graikinių ir 150 žemės))
300 mililitrų brendis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais,sudėti riešutus,užpilti brendžiu,išmaišyti ir palikti per naktį.
2.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi,mušti po vieną kiaušinius vis išplakant.Sudedame nutarkuotas žieveles ir supilame išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišome.Sudedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.
3.
Kekso formas išklojame kepimo popieriumi,supilame tešlą ir kepame apie 1val. 30 min. 160 °C temp. orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir i foliją, paslėpti ir laukti stebuklingo ryto...Pyragą reikėtų brandinti bent porą savaičių.

Kepant pyragą namai prisipildo nuostabaus kvapo...Kvepia šventėmis.

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas su "Farino" cukrumi

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais,sudėti riešutus,užpilti brendžiu,išmaišyti ir palikti per naktį.

  2. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi,mušti po vieną kiaušinius vis išplakant.Sudedame nutarkuotas žieveles ir supilame išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišome.Sudedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.

  3. Kekso formas išklojame kepimo popieriumi,supilame tešlą ir kepame apie 1val. 30 min. 160 °C temp. orkaitėje.
    Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir i foliją, paslėpti ir laukti stebuklingo ryto...Pyragą reikėtų brandinti bent porą savaičių.

    Kepant pyragą namai prisipildo nuostabaus kvapo...Kvepia šventėmis.

Receptą atsiuntė Jolanta.M
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...