Pusryčių meniu: labiausiai tinka kiaušiniai, mažiausiai – šokoladas

Ar būtina valgyti pusryčius? Šis klausimas dažniausiai iškyla tiems, kurie nespėja ar tiesiog nemėgsta pusryčiauti rytais. Juk kartais didesnį malonumą suteikia ilgesnis rytinis miegas, nei per prievartą suvalgytas maistas, juolab kad rytais dažnai pasitenkinama vien tik kava.
Gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė teigia, kad pusryčius valgyti – būtina. Pasak jos, pusryčiai ir vakarienė turėtų sudaryti po 25 proc. dienos maisto raciono, o pietūs – 50 proc.
„Pusryčiams gali būti bet koks mėgstamas maistas. Labai gerai, jei pusryčiams valgomas angliavandenių turintis maistas – košės, dribsniai, sumuštiniai. Būtent ryte valgomi angliavandeniai ir užtikrina geresnę dėmesio koncentraciją ir geresnę nuotaiką dienos metu“, – pasakojo A. Jauniškytė.
Dietologė taip pat pataria pusryčiams valgyti kiaušinius, jie gali būti įvairiu pavidalu – virti, omletas ar kiaušinienė.
Visiškai netinka saldainiai, šokoladas, nes jie labai trumpam laikui suteikia sotumo jausmą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdinės spurgos
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Rabarbarų uogienė
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Bandelės iš batono
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Tagliatelle su krevetėmis
Komentarai