Kaip paruošti zuikį

Ką tik nušauto zuikio mėsa valgiui netinka, nes raumenys būna kieti, tamprūs ir turi stiprų kvapą. Norint visą tai pašalint, reikia nušautą zuikį laikyti kelias dienas šaltoje vietoje. Zuikio viduriai išimami (nes nuo jų mėsa pagenda), jis pakabinamas už užpakalinių kojų ir šaltoje, vėjo perpučiamoje vietoje laikomas net iki dviejų savaičių, Jeigu oras šiltas taip laikomas tik kelias dienas. 1-2 dienas prieš vartojimą nulupamas zuikio kailis, nukertama galva ir kojos, nuimamos plėvės ir gerai išplaunamas šaltu vandeniu, kad neliktu kraujuotų vietų. Taip paruoštas zuikis apdedamas susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, stambiai tarkuota morka, keliomis kadagio uogomis, užpilamas acto marinatu, uždengiamas ir pastatomas šaltoj vietoj vienai parai. Paruoštas zuikis nusausinamas, į zuikieną prismaigstoma lašinukų, apibarstomas druska, palaistomas sviestu ir kepamas karštoje orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Rabarbarų uogienė
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
Komentarai