Kaip paruošti zuikį
Ką tik nušauto zuikio mėsa valgiui netinka, nes raumenys būna kieti, tamprūs ir turi stiprų kvapą. Norint visą tai pašalint, reikia nušautą zuikį laikyti kelias dienas šaltoje vietoje. Zuikio viduriai išimami (nes nuo jų mėsa pagenda), jis pakabinamas už užpakalinių kojų ir šaltoje, vėjo perpučiamoje vietoje laikomas net iki dviejų savaičių, Jeigu oras šiltas taip laikomas tik kelias dienas. 1-2 dienas prieš vartojimą nulupamas zuikio kailis, nukertama galva ir kojos, nuimamos plėvės ir gerai išplaunamas šaltu vandeniu, kad neliktu kraujuotų vietų. Taip paruoštas zuikis apdedamas susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, stambiai tarkuota morka, keliomis kadagio uogomis, užpilamas acto marinatu, uždengiamas ir pastatomas šaltoj vietoj vienai parai. Paruoštas zuikis nusausinamas, į zuikieną prismaigstoma lašinukų, apibarstomas druska, palaistomas sviestu ir kepamas karštoje orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Šokoladiniai triufeliai su vafliais
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Jogurtinis tortas su vaisiais
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas su aguonomis
-
Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

Komentarai