Kaip paruošti paršelį
Paršelis yra skaniausias, kol jis dar tebemaitinamas motinos pienu, tai yra 4-8 savaičių. Labai riebūs paršeliai neskanūs. Geriausia mėsa tų paršelių, kurie turi 0,5-1 centimetro storumo riebalų sluoksnį.
Paskerstas paršelis nuplikomas, nupešami šeriai ir nusvilinamas, kad neliktų plaukučių. Tai daroma atsargiai, kad odelė liktų nesužalota. Paskerdus kuiliuką, kol dar šiltas, iškastruojamas, nes to nepadarius, mėsa įgauna savotišką kvapą. Nusvilintas paršelis nuplaunamas, nusausinamas, perpjaunamas pilvelis ir išimami viduriai. Po to švariai nuplaunamas, iš vidaus ištrinamas druska ir kelioms valandoms paliekamas įsisūrėti. Įsisūrėjusį išplauti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
- Citrininė karka su keptomis daržovėmis
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Tagliatelle su krevetėmis
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
Komentarai