Kad biskvitas būtų purus

Kad biskvitas būtų purus

Bene lengviausiai pagaminama biskvitinė tešla ruošiama vos iš kelių produktų: kiaušinių, cukraus ir miltų. Nelygu receptas, į ją galima pridėti pagardų: maltų riešitų, aguonų, kakavos, cinamono, vanilės. Tešlai naudojami kvietiniai miltai turėtų būti aukščiausios rūšies, o kiaušiniai - labai švieži, nes kepinyje bus juntamas jų skonis. Geriausia imti smulkų cukrų.

Miltus ant baltymų būtina sijoti sieteliu, o ne pilti šaukštu, antraip kepinyje gali likti sausų mitų gumuliukų. Tešlos ilgai maišyti pilant miltus taip pat negalima, nes išsispaus oras ir ji nebus puri.

Formoje esančią biskvitinę tešlą į orkaitę pašauti reikia atsargiai, kad tešla nesusikratytų ir iš jos neišeitų įplatktas oras. Padėjus formą ant orkaitės lentynos, pirmąsias 15 minučių kepimo jos negalima judinti: kaistant tešloje esantys oro burbuliukai plečiasi ir ji iškyla.

Temperatūra orkaitėje neturi būti žemesnė nei 200C, nes gali sukristi biskvito apačia. Iškepusį biskvitą reikėtų palaikyti 15-20 C temperatūros patalpoje bent dvi tris valandas ir tik paskui galima iš jos gaminti tortą, vyniotinį ar pyragaičius, antraip pertepamas biskvitas greitai ištiš.

Verta žinoti

  • Kepant biskvitinę tešlą pagal savo sukurtą receptą, vienam kiaušiniui vidutiniškai reikia berti šaukštą cukraus ir šaukštą miltų. Įbėrus daugiau cukraus ir daugiau miltų, kepinys bus kietesnis, sunkesnis.
  • Biskvito tešla, į formą supilta 3-4 cm storio sluoksniu, iškepa per 40-60 minučių, centimetro  sluoksniu - per 10-15 min.

Komentarai