Žuvies sūris
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušiniai
1 vienetas bandelės
100 gramų sviestas
2 kilogramai žuvis (stambi)
2 vienetai svogūnai
2 valgomieji šaukštai kmynai
šiek tiek lauro lapų
1 vienetas morkos (virtos)
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek petražolės
0.5 litro pienas
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvį nuvalyti ir, išėmus kaulus, mėsą sukapoti. Į ją sudėti piene išmirkytą bandelę, sviestą, smulkiai supjaustytus ir svieste pakelpintus svogūnus, suberti kmynus, įmušti kiaušinius, įberti pipirų, pasūdyti ir masę gerai išminkyti. Jei minkant masė pasirodys kietoka, galima truputį įpilti pieno. Išminkytą masę sukrėsti į sudrėkintą sūrmaišį ir užrišti. Sūrį panardinti į pasūdytą ir su prieskoniais vandenį. Virti ant silpnos ugnies apie 25-30 min., atsižvelgiant į tai, kokios rūšies žuviss.
Išimti iš vandens ir keletai valandų paslėgti. Po to sūrį atsargiai išimti iš sūrmaišio, padėti ant lentelės ar tam skirtos lėkštės ir papuošti morkų žvaigždutėmis, pakepintais svogūnų griežinėliais, žalumynais.

Žuvies sūris

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žuvį nuvalyti ir, išėmus kaulus, mėsą sukapoti. Į ją sudėti piene išmirkytą bandelę, sviestą, smulkiai supjaustytus ir svieste pakelpintus svogūnus, suberti kmynus, įmušti kiaušinius, įberti pipirų, pasūdyti ir masę gerai išminkyti. Jei minkant masė pasirodys kietoka, galima truputį įpilti pieno. Išminkytą masę sukrėsti į sudrėkintą sūrmaišį ir užrišti. Sūrį panardinti į pasūdytą ir su prieskoniais vandenį. Virti ant silpnos ugnies apie 25-30 min., atsižvelgiant į tai, kokios rūšies žuviss.
Išimti iš vandens ir keletai valandų paslėgti. Po to sūrį atsargiai išimti iš sūrmaišio, padėti ant lentelės ar tam skirtos lėkštės ir papuošti morkų žvaigždutėmis, pakepintais svogūnų griežinėliais, žalumynais.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...