Vytintos (džiovintos) ožkos
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 vienetas žuvis (ožka)
6 valgomieji šaukštai druska
0.5 litro vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ožka (Pelecus cultratus) yra įtraukta į Raudonąją knygą, tačiau neretai ši žuvis įsipainioja į žvejų tinklus ir paleisti jų jau nėra prasmės. Vytintos Ožkos - ypač skanios, jei teisingai paruoštos. Jei jos su ikrais - jie irgi valgomi, juos drąsiai galima vadinti tikru delikatesu dėl savo švelnaus skonio.
Ožkas nuplaukite, ištrinkite druska ir panardinkite į gerai pasūdytą vandenį dviems, trims paroms (vidurių išvalyti ir žvynų nuskusti nereikia), paslėkite. Tuomet nuplaukite, perverkite per akis siūlą, o dar geriau, pakabinkite žemyn galva ir laikykite +30 - + 50 laipsnių sausoje, vėdinamoje patalpoje, kur vabzdžiai negali patekti. Šaltesnėse patalpose žuvis netaip greitai džius ir įgaus blogą kvapą. Žuvis vytinkite 1-2 savaites ir ir karto galite valgyti.

Vytintos (džiovintos) ožkos

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ožka (Pelecus cultratus) yra įtraukta į Raudonąją knygą, tačiau neretai ši žuvis įsipainioja į žvejų tinklus ir paleisti jų jau nėra prasmės. Vytintos Ožkos - ypač skanios, jei teisingai paruoštos. Jei jos su ikrais - jie irgi valgomi, juos drąsiai galima vadinti tikru delikatesu dėl savo švelnaus skonio.
Ožkas nuplaukite, ištrinkite druska ir panardinkite į gerai pasūdytą vandenį dviems, trims paroms (vidurių išvalyti ir žvynų nuskusti nereikia), paslėkite. Tuomet nuplaukite, perverkite per akis siūlą, o dar geriau, pakabinkite žemyn galva ir laikykite +30 - + 50 laipsnių sausoje, vėdinamoje patalpoje, kur vabzdžiai negali patekti. Šaltesnėse patalpose žuvis netaip greitai džius ir įgaus blogą kvapą. Žuvis vytinkite 1-2 savaites ir ir karto galite valgyti.

Reklama:

Komentarai (2)


  • zvejys 2010-01-29 00:52

    siaip ozka yra kaip silke tik riebesne.! siaip skaniau is jos daryti "straganina" :super: :alus:


  • niam niam 2008-12-02 07:33

    Ką tik sušveitem su alum. Skanu....


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...