1 kilogramas | briediena |
2 stiklinės | acto |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | gvazdikėliai (grūsti) |
šiek tiek | mairūnas |
4 vienetai | lašinukai (arba šoninė, juostelės) |
1 stiklinė | sultinys (mėsos, daržovių ar grybų) |
šiek tiek | garstyčios (grūdeliai (arba 0,5 a. š. čili pipiro)) |
4 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Troškinti briedienos kepsniai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Briediena,
1 kilogramas -
Actas,
2 stiklinės - Druska
- Pipirai
- Gvazdikėliai, grūsti
- Mairūnas
-
Lašinukai , arba šoninė, juostelės,
4 vienetai -
Sultinys, mėsos, daržovių ar grybų,
1 stiklinė - Garstyčios, grūdeliai (arba 0,5 a. š. čili pipiro)
-
Obelių aliejus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paimti gabalą briedienos ir supjaustyti į kelis stambius gabalus. Mėsos gabalus sudėti į molinį indą ir užpilti actu (pilti tiek, kad apsemtų mėsą). Pastatyti indą šaltoje vietoje ir kiekvieną dieną mėsos gabalus apversti. Taip marinuoti 4 - 5 dienas.
Išėmus, kiekvieną mėsos gabalą gerai įtrinti grūstais prieskoniais, druska, garstyčiomis. Tada apvynioti šoninės ar lašinių juostelėmis ir susmaigstyti mediniais smeigtukais (dantų krapštukai puikiai tinka).
Įkaitintame "Obelių" aliejuje apkepti mėsą iš visų pusių. Tada kepsnius sudėti į užvirintą marinatą (kuriame marinavosi mėsa) ir troškinti ant mažos ugnies. Dėti 3 - 5 šaukštus acto, supilti sultinį ir toliau troškinti, kol mėsa suminkštės.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"