Tarkuotų bulvių cepelinai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių (virimui)
0.5 kilogramo bulvių (virimui)
šiek tiek druska
150 gramų kiauliena
100 gramų jautiena
25 gramai svogūnai
25 gramai taukai (kiaulių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ingridientuose nurodyta mėsos įdaro kiekiai. Jei norite cepelinus gaminti su kitu įdaru, žiūrėkite žemiau.

Mėsos įdarui mėsą sumalkite mėsmale, dėkite riebaluose ar aliejuje pakepintus smulkiai pjaustytus svogūnus, druską ir viską gerai išmaišykite.

Cepelinų masei nuluptas bulves sutarkuokite ir per marlę nuspauskite. Nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkę. Virimui skirtas bulves išvirkite su odele, nulupkite, gerai sutrinkite ir sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Pridėkite druskos ir masę gerai išminkykite. Taip paruošta bulvių masė padalinama vienodo dydžio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio daromas ant rankos delno paplotėlis, į kurio vidurį dedamas paruostas mėgiamas įdaras. Tradiciškai su mėsos įdaru daromi apvalūs cepelinai, o su varške - pailgi.
Cepelinai verdami pasūdytame vandenyje didesniame puode. Į vandenį dėti po kelis, kad vanduo nenustotų viręs. Verdama apie 20 minučių.
Patiekiami užpilti padažu. Prie cepelinų su mėsos įdaru geriausiai tinka rūkytos šoninės spirgučiai, pakepinti su smulkintais svogūnais, paskui pridėjus dar ir grietinės. Su varškės ir grybų įdarais geriausiai tinka sviesto-grietinės padažai, nors galima užpilti ir spirgučiais.

Varškės įdaras: 200 g varškės, 1 kiaušinis, cukraus, druskos.
Į varškę įmušame kiaušinį, pridedame truputį cukraus ir druskos, gerai ištriname.

Grybų įdaras: 60 g džiovintų grybų, 60 g svogūnų ropučių, 60 g sviesto, pipirų, druskos. Nuplautus grybus su prieskoniais išverdame ir supjaustome siauromis juostelėmis. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname iki gelsvumo svieste, sudedame supjaustytus grybus, paskaniname maltais ir kvepiančiaisiais pipirais, cukraus ir druskos ant peilio galo.

Tarkuotų bulvių cepelinai

Komentarai: 12
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ingridientuose nurodyta mėsos įdaro kiekiai. Jei norite cepelinus gaminti su kitu įdaru, žiūrėkite žemiau.

Mėsos įdarui mėsą sumalkite mėsmale, dėkite riebaluose ar aliejuje pakepintus smulkiai pjaustytus svogūnus, druską ir viską gerai išmaišykite.

Cepelinų masei nuluptas bulves sutarkuokite ir per marlę nuspauskite. Nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkę. Virimui skirtas bulves išvirkite su odele, nulupkite, gerai sutrinkite ir sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Pridėkite druskos ir masę gerai išminkykite. Taip paruošta bulvių masė padalinama vienodo dydžio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio daromas ant rankos delno paplotėlis, į kurio vidurį dedamas paruostas mėgiamas įdaras. Tradiciškai su mėsos įdaru daromi apvalūs cepelinai, o su varške - pailgi.
Cepelinai verdami pasūdytame vandenyje didesniame puode. Į vandenį dėti po kelis, kad vanduo nenustotų viręs. Verdama apie 20 minučių.
Patiekiami užpilti padažu. Prie cepelinų su mėsos įdaru geriausiai tinka rūkytos šoninės spirgučiai, pakepinti su smulkintais svogūnais, paskui pridėjus dar ir grietinės. Su varškės ir grybų įdarais geriausiai tinka sviesto-grietinės padažai, nors galima užpilti ir spirgučiais.

Varškės įdaras: 200 g varškės, 1 kiaušinis, cukraus, druskos.
Į varškę įmušame kiaušinį, pridedame truputį cukraus ir druskos, gerai ištriname.

Grybų įdaras: 60 g džiovintų grybų, 60 g svogūnų ropučių, 60 g sviesto, pipirų, druskos. Nuplautus grybus su prieskoniais išverdame ir supjaustome siauromis juostelėmis. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname iki gelsvumo svieste, sudedame supjaustytus grybus, paskaniname maltais ir kvepiančiaisiais pipirais, cukraus ir druskos ant peilio galo.

Reklama:

Komentarai (12)


  • rimvydas 2012-09-30 15:07

    as dar idedu ismirkytu aguonu i varske pabandykit nepasigailesite


  • Asta 2011-03-28 13:22

    labai skanus ir su naminiu pastetu o padaziukui sviesto su cesnakiuku labai skanu :super:


  • pilietis 2010-11-19 19:24

    As imaisau sirdies maltos,tai idaras buna purus,nesukieteja.kaip kotletas.Skanaus!


  • (anonimas) 2010-09-11 10:32

    as darysu cepelinus labai patinka man cepelinai gabija jankauskaite 7 m


  • Diana 2010-08-26 16:08

    Aš irgi taip pat gaminu,tik į mėsą aš dar pipirų idedu.Na,o į varškę idedu mėtų,tai labai skanu,pamėginkite... :super:


  • Diana 2010-08-26 16:08

    Aš irgi taip pat gaminu,tik į mėsą aš dar pipirų idedu.Na,o į varškę idedu mėtų,tai labai skanu,pamėginkite... :super:


  • sage 2010-08-13 01:11

    nu ka reikes pameginti ;p tik kad va kaip ta skane mesa padaryti.... kad nebutu lyg kotletas viduj.. :-D


  • specas 2009-11-14 11:05

    gal apvalus su varske


  • Milda 2009-08-19 16:38

    as bandziav is akies mazdaug nuimt svorius kaip cia parasyta tai man gavos 10 dideliu cepelinu ;-) ir farso kajptik uzteko :bravo:


  • as 2009-05-06 18:24

    KELIOS PORCIJOS ISEINA?
    ;-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...