Silkę nuvalyti, išimti kaulus, pamirkyti piene 5-6 val., po to išimti, nusausinti ir supjaustyti gabalėliais.
Iš slyvų išimti kauliukus, pašlakstyti vandeniu, apiberti cukrumi, uždengti ir troškinti. Kai slyvos suminkštės, pertrinti per sietelį, išmaišyti su kapotais migdolais ir aliejumi, įberti pipirų, citrinos žievelę, įpilti citrinos sulčių.
Silkę sudėti į indą, užpilti padažu ir 2-3 val. palaikyti šaldytuve.
                             
    Švediška silkė
INGREDIENTAI:
        | 500 gramų | silkė (sūdyta) | 
| 0.75 stiklinės | pienas | 
| 250 gramų | slyvos (vengriškos) | 
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus | 
| 2 valgomieji šaukštai | migdolai | 
| 0.25 arbatinio šaukštelio | citrinos (žievelė) | 
| 2 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) | 
| 3 valgomieji šaukštai | aliejaus | 
| šiek tiek | citrinų sultys | 
| šiek tiek | kvapieji pipirai | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        Švediška silkė
                Komentarai:
                2
            
                        
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                         akcijas
                        akcijas
                    
                     akcijas
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - 
                                                            
                                                            Silkė, sūdyta, 500 gramų 
- 
                                                            
                                                            Pienas, 3/4 stiklinės 
- 
                                                            
                                                            Slyvos, vengriškos, 250 gramų 
- 
                                                            
                                                            Cukrus, 1 valgomasis šaukštas 
- 
                                                            
                                                            Migdolai, 2 valgomieji šaukštai 
- 
                                                            
                                                            Citrinos, žievelė, 1/4 arbatinio šaukštelio 
- 
                                                            
                                                            Krapai, kapoti, 2 valgomieji šaukštai 
- 
                                                            
                                                            Aliejus, 3 valgomieji šaukštai 
- Citrinų sultys
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Silkę nuvalyti, išimti kaulus, pamirkyti piene 5-6 val., po to išimti, nusausinti ir supjaustyti gabalėliais.
Iš slyvų išimti kauliukus, pašlakstyti vandeniu, apiberti cukrumi, uždengti ir troškinti. Kai slyvos suminkštės, pertrinti per sietelį, išmaišyti su kapotais migdolais ir aliejumi, įberti pipirų, citrinos žievelę, įpilti citrinos sulčių.
Silkę sudėti į indą, užpilti padažu ir 2-3 val. palaikyti šaldytuve.
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        
 
                 Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                        Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                     Jogurtinis tortas su vaisiais
                                        Jogurtinis tortas su vaisiais
                                     Pikantiški pomidorai su cinamonu
                                        Pikantiški pomidorai su cinamonu
                                     Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                        Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                     Kavos desertas su šokoladiniais kamuoliukais
                                        Kavos desertas su šokoladiniais kamuoliukais
                                     Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                        Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu