Sausainiai "Kalėdinukai"
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis soda (kepimo (tešlai))
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
115 gramų sviestas
240 mililitrų cukrus (rudasis)
4 arbatiniai šaukšteliai imbieras
4 arbatiniai šaukšteliai cinamonas
1.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėliai
2 vienetai kiaušiniai (baltymas)
360 mililitrų medus
440 gramų kvietiniai miltai
2 stiklinės cukraus pudra (glajui)
1 vienetas kiaušiniai (baltymas)
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sumaišykite sijotus miltus, sodą ir kepimo miltelius.
2. Mikseriu gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite imbierą, cinamoną, gvazdikėlius. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Pridėkite miltų ir kepimo miltelių bei sodos mišinį ir sumaišykite nedideliu greičiu, kol visi tešlos komponentai virs vientisa mase. Tešlą suvyniokite į plastikinę maisto plėvelę. Atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laips. C temperatūros. Miltais pabarstykite stalo paviršių, ant kurio kočiosite tešlą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Supjaustykite pagal iš anksto nusibrėžtus trafaretus. Kepkite 15 minučių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol meduolių centras bus tvirtas, tačiau žiūrėkite kad meduolių kraštai neapdegtų ir nepajuoduotų. Tada aptepti glajumi ir galima puošti kaip nori :))
Glajus: Viską sudėkite į indą ir sukite, kol glajus pabals ir sutirštės. :))

Sausainiai "Kalėdinukai"

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Sumaišykite sijotus miltus, sodą ir kepimo miltelius.
2. Mikseriu gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite imbierą, cinamoną, gvazdikėlius. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Pridėkite miltų ir kepimo miltelių bei sodos mišinį ir sumaišykite nedideliu greičiu, kol visi tešlos komponentai virs vientisa mase. Tešlą suvyniokite į plastikinę maisto plėvelę. Atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laips. C temperatūros. Miltais pabarstykite stalo paviršių, ant kurio kočiosite tešlą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Supjaustykite pagal iš anksto nusibrėžtus trafaretus. Kepkite 15 minučių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol meduolių centras bus tvirtas, tačiau žiūrėkite kad meduolių kraštai neapdegtų ir nepajuoduotų. Tada aptepti glajumi ir galima puošti kaip nori :))
Glajus: Viską sudėkite į indą ir sukite, kol glajus pabals ir sutirštės. :))

Gairės: Orkaitėje
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...