Naminis actas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
500 gramų obuoliai
1 litras vanduo
100 gramų cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prastesnius, neprinokusius ir kitokius obuolius susmulkinkite, sudėkite į puodą ir užpilkite saldintu vandeniu (1 litras vandens, 100 gramų cukraus). Tuomet vaisius paslėkite dangčiu. Po 3 dienų skystį nupilkite, taip pat iš obuolių išspauskite sultis. Viską supilkite į indą, jį pridenkite marle ir laikykite kambario temperatūroje apie 1-2 savaites. Po pagrindinio rūgimo sultyse nusistovės drumzlės. Supilstykite sultis į butelius ir brandinkite 3-4 mėnesius.

Taip galima pasigaminti ir silpnesnė, aromatingesnį actą iš uogų. Uogos ruošiamos taip kaip ir obuoliai, tik uogų išspausti nereikia.

Naminis actas

Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Prastesnius, neprinokusius ir kitokius obuolius susmulkinkite, sudėkite į puodą ir užpilkite saldintu vandeniu (1 litras vandens, 100 gramų cukraus). Tuomet vaisius paslėkite dangčiu. Po 3 dienų skystį nupilkite, taip pat iš obuolių išspauskite sultis. Viską supilkite į indą, jį pridenkite marle ir laikykite kambario temperatūroje apie 1-2 savaites. Po pagrindinio rūgimo sultyse nusistovės drumzlės. Supilstykite sultis į butelius ir brandinkite 3-4 mėnesius.

Taip galima pasigaminti ir silpnesnė, aromatingesnį actą iš uogų. Uogos ruošiamos taip kaip ir obuoliai, tik uogų išspausti nereikia.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...