500 gramų | moliūgai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 skiltelės | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 litras | sultinys |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
Moliūgų sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Moliūgai,
500 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnakas,
2 skiltelės -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Sultinys,
1 litras -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną nulupkite ir supjaustykite stambokais gabalėliais. Česnaką nulupkite bei supjaustykite. Nupjaustykite moliūgo žievę ir perpjovus jį per pusę išskobkite sėklas. Morką sutarkuokite.
Ant nedidelės ugnies įkaitinkite keptuvę ir aliejuje apkepkite svogūnus, apie 5 minutes arba kol suminkštės. Įmeskite česnaką ir supjaustytą moliūgą ir tarkuotą morką, pakepkite dar 5 -1 0 minučių, kol moliūgas ims kiek skrusti.
Į puodą supilkite sultinį ir virkite apie 30 minučių kartu su daržovėmis iš keptuvės. Naudodami plaktuvą ar virtuvinį kombainą, gerai sumalkite sriubą, kad neliktų gabaliukų.