Ėriena su šparagais
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų ėriena (šonkauliai su mėsa)
100 gramų sviestas (žolelių džiuvėsėliams)
2 vienetai šparagai (žalieji, ryšulėliai, šparagų garnyrui)
1 vienetas citrinžolė (perpjauta išilgai į 4 dalis)
4 vienetai lauro lapų (lapai)
šiek tiek druska (žolelių džiuvėsėliams)
150 gramų džiūvėsėliai (smulkinti)
30 gramų petražolės (šviežios)
15 gramų levandos (šviežios)
15 gramų čiobreliai (švieži)
15 gramų džiovintas raudonėlis (švieži)
2 valgomieji šaukštai sviestas (žolelių džiuvėsėliams)
šiek tiek druska (žolelių džiuvėsėliams)
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Šparagus sudedame į kepimo popierių ir surišame.
2.
Į tirpintą sviestą dedame lauro lapų, citrinžolės ir įstatome šparagus. Lėtai juos troškiname 1 - 1,5 valandos. Šaukštu, vis paskirstome sviestą, pilant nuo šparagų viršaus. Šparagų apačia turi būti lengvai apskrudusi, o viršūnė žalia.
3.
Mėsą ištraukę iš šaldytuvo palaikome bent 30 minučių kambario temperatūroje. Ėrienos gabalėlius pasūdome ir pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Kad išlaikytume visus mėsos skonius ir sultingumą, gaminsime ne visai įprastu būdu. Pirmiausia, apkepame gabalėlius keptuvėje (ant įkaitinto aliejaus ir filtruoto sviesto) po 1 minutę iš abiejų pusių, pradėdami nuo odos pusės. Tuomet dedame į iki 80 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 90 minučių. Kai mėsa paruošta, palaikome ją 15 minučių kepimo popieriuje, kad ji išlaikytų šilumą ir būtų minkštesnė.
4.
Gaminame padažą. Smulkintuvu sumaišome džiuvėsėlius, šviežas žoleles ir sviestą iki vientisos masės.

Ėriena su šparagais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Šparagus sudedame į kepimo popierių ir surišame.

  2. Į tirpintą sviestą dedame lauro lapų, citrinžolės ir įstatome šparagus. Lėtai juos troškiname 1 - 1,5 valandos. Šaukštu, vis paskirstome sviestą, pilant nuo šparagų viršaus. Šparagų apačia turi būti lengvai apskrudusi, o viršūnė žalia.

  3. Mėsą ištraukę iš šaldytuvo palaikome bent 30 minučių kambario temperatūroje. Ėrienos gabalėlius pasūdome ir pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Kad išlaikytume visus mėsos skonius ir sultingumą, gaminsime ne visai įprastu būdu. Pirmiausia, apkepame gabalėlius keptuvėje (ant įkaitinto aliejaus ir filtruoto sviesto) po 1 minutę iš abiejų pusių, pradėdami nuo odos pusės. Tuomet dedame į iki 80 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 90 minučių. Kai mėsa paruošta, palaikome ją 15 minučių kepimo popieriuje, kad ji išlaikytų šilumą ir būtų minkštesnė.

  4. Gaminame padažą. Smulkintuvu sumaišome džiuvėsėlius, šviežas žoleles ir sviestą iki vientisos masės.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...