Eggnog
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek muskatas (kevalas, gabaliukais)
1 litras grietinėlės, 35% (neriebi)
1.5 stiklinės brendis
1 valgomasis šaukštas vanilė (ankštis, padalinta)
1 litras pienas
2 vienetai cinamonas (lazdelės)
1 vienetas vanilė (ankštis, padalinta)
5 vienetai gvazdikėliai
10 vienetų muskatas (kevalas, gabaliukais)
12 vienetų kiaušiniai (tryniai)
1.5 stiklinės cukrus
1.5 stiklinės romas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Puode sumaišykite pieną ir prieskonius: cinamono lazdeles, vanilės ankštį, gvazdikėlius, muskato kevalus - ir pastatykite ant mažiausios ugnies 5 minutėms.
Tuo tarpu, sumaišykite trynius ir cukrų dideliame dubenyje ir suplakite šluotele iki vientisos masės.
Pieną užvirkite ir pamažu įplakite jį į trynių mišinį. Grąžinkite mišinį į puodą. Virkite virš vidutinės ugnies, pastoviai maišydami mediniu šaukštu, 2-3 minutes arba, kol puta sumažėja ir mišinys sutirštėja (jis turėtų lipti prie šaukšto). Neužvirkite!.
Perkoškite mišinį į didelį indą ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Supilkite romą, brendį, grietinėlę, vanilę ir muskatą.
Padėkite gėrimą į šaldytuvą bent 2 valandoms, geriausiai nakčiai.
Prieš patiekiant, pabarstykite muskatu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Eggnog

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Puode sumaišykite pieną ir prieskonius: cinamono lazdeles, vanilės ankštį, gvazdikėlius, muskato kevalus - ir pastatykite ant mažiausios ugnies 5 minutėms.
Tuo tarpu, sumaišykite trynius ir cukrų dideliame dubenyje ir suplakite šluotele iki vientisos masės.
Pieną užvirkite ir pamažu įplakite jį į trynių mišinį. Grąžinkite mišinį į puodą. Virkite virš vidutinės ugnies, pastoviai maišydami mediniu šaukštu, 2-3 minutes arba, kol puta sumažėja ir mišinys sutirštėja (jis turėtų lipti prie šaukšto). Neužvirkite!.
Perkoškite mišinį į didelį indą ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Supilkite romą, brendį, grietinėlę, vanilę ir muskatą.
Padėkite gėrimą į šaldytuvą bent 2 valandoms, geriausiai nakčiai.
Prieš patiekiant, pabarstykite muskatu.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų