Aštrūs rauginti agurkai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek agurkų
šiek tiek krapai
10 vienetų vynuogės (lapai)
šiek tiek česnakas (skiltelės)
šiek tiek juodieji serbentai (lapai)
4 vienetai aitriosios paprikos
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos.

Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt vynuogių lapų (jie duos rūgšties), keletą skiltelių česnako, juodųjų serbentų lapų ir keturis čili pipiriukus (geriau šviežius, bet tinka ir džiovinti). Užvirinam vandenį, pilam druską. Užvirus pilam ant agurkų ir iškarto uždarom karštam vandeny palaikytu plastikiniu dangteliu ir nešam į rūsį. Jeigu turite gręžinio vandenį ar šaltinį šalia namų, galima tiesiog suberti tris šaukštus druskos į stiklainį, užpilti šaltu vandeniu ir nešt į rūsį. Tokie agurkai lieka traškūs ir įgauna specifinį skonį nuo vynuogių lapų ir čili pipirų.

Aštrūs rauginti agurkai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos.

Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt vynuogių lapų (jie duos rūgšties), keletą skiltelių česnako, juodųjų serbentų lapų ir keturis čili pipiriukus (geriau šviežius, bet tinka ir džiovinti). Užvirinam vandenį, pilam druską. Užvirus pilam ant agurkų ir iškarto uždarom karštam vandeny palaikytu plastikiniu dangteliu ir nešam į rūsį. Jeigu turite gręžinio vandenį ar šaltinį šalia namų, galima tiesiog suberti tris šaukštus druskos į stiklainį, užpilti šaltu vandeniu ir nešt į rūsį. Tokie agurkai lieka traškūs ir įgauna specifinį skonį nuo vynuogių lapų ir čili pipirų.

Reklama:

Komentarai (2)


  • Renata 2009-08-03 09:05

    Mielas dėde, čili yra paprikų genties pipiras, taigi jokios klaidos čia nėra.


  • Dėdė 2009-08-03 08:26

    gamtoje auga pipirai ir paprikos. Čia Renata deda čilės paprikėles, o ne pipirus. Laikas išmokti


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...