Aštrus kepsnys
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
300 gramų kalakutiena (file)
4 valgomieji šaukštai majonezas
1 skiltelė česnakas ( susmulkintas)
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
50 gramų džiūvėsėliai
100 mililitrų aliejaus
3 vienetai bulvių
1 žiupsnelis prieskoninės žolelės
3 vienetai agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kalakutienos filė supjaustyti apie 1 cm storio gabalėliais, lengvai pamušti kad suminkštėtų, ištepti majonezu, sumaišytu su skiltele smulkinto česnako ir palikti 10-15 min., kad aromatai įsigertų į mėsą.
2.
Prieš kepant, filė gabalėlius apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje "Daumantų" rapsų aliejaus (po 2 min. iš abiejų pusių).
3.
Apkeptą mėsą dėti į kepimo skardą, ant kiekvieno gabaliuko užtepti po 1-2 šaukštus kiniško padažo ir kepti orkaitėje apie 10 - 15 min. 180 °C temperatūroje.
4.
Garnyrui puikiai tinka "Daumantų" marinuoti agurkai ir šiaudeliais supjaustytas, prieskoniais apibarstytos ir "Daumantų" aliejumi pašlakstytos orkaitėje keptos bulves.

Aštrus kepsnys

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kalakutienos filė supjaustyti apie 1 cm storio gabalėliais, lengvai pamušti kad suminkštėtų, ištepti majonezu, sumaišytu su skiltele smulkinto česnako ir palikti 10-15 min., kad aromatai įsigertų į mėsą.

  2. Prieš kepant, filė gabalėlius apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje "Daumantų" rapsų aliejaus (po 2 min. iš abiejų pusių).

  3. Apkeptą mėsą dėti į kepimo skardą, ant kiekvieno gabaliuko užtepti po 1-2 šaukštus kiniško padažo ir kepti orkaitėje apie 10 - 15 min. 180 °C temperatūroje.

  4. Garnyrui puikiai tinka "Daumantų" marinuoti agurkai ir šiaudeliais supjaustytas, prieskoniais apibarstytos ir "Daumantų" aliejumi pašlakstytos orkaitėje keptos bulves.

Receptą atsiuntė Laima
Reklama:

Komentarai (7)


  • Vika 2015-11-26 18:01

    Nu jo, idejos sveikai vakarienei ir stai mesos kepsnys su fri ir raug., arba blogiau dar marinuotais agurkais :)))) Lietuviai nesupranta zodzio "sveikas" matyt :)))


  • docentas 2014-12-30 19:18

    zas


  • Rūta 2014-11-30 10:17

    Vakar išbandžiau taip paruošti kepsnius - šeimyna liko sužavėta! Skanu, sultinga, pikantiška! Šventiniam stalui puikiai tinkantis patiekalas


  • Jurgita 2014-11-27 18:15

    Įdomi mintis panaudoti Kinišką padažą su vaisiais ir daržovėm. Niekada nebūčiau sugalvojusi taip užkepti kepsnį


  • Vita 2014-11-27 18:11

    Kokios kalėdos be sočios kalakutienos :) Puikus receptas!


  • Eglė 2014-11-27 16:48

    Puikus kepsnys (y) Jau išbandyta - gaminsim dar ne kartą


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...