Arvydo pieniškas sultingas omletas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek pastarnokas (susmulkintos šaknys)
šiek tiek kiaušiniai
šiek tiek pienas
šiek tiek sviestas
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai (šv. malti)
šiek tiek petražolės (žalios, smulkintos)
šiek tiek petražolės (žalios, smulkintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušiniai lėtai išplakami iki maždaug vientisos masės, tada įpilama pieno tiek tūrio, kiek yra kiaušinių, išmaišoma su prieskoniais.

Kepti geriausia storadugniame puode ar gilioj keptuvėje, kad tolygiau pasiskirstytų temperatūra.

Kepimo inde ištirpinamas sviestas. Supilama gauta masė ir įkaitinama maišant. Tada uždengiama ir ant labai mažos ugnies paliekama nemaišant(!) ~20-30 min. (priklausomai nuo kiekio). Iškepus yra kai viduryje skystis jau koaguliavo.
Serviruojama į gilesnes lėkšteles dideliu šaukštu įdedant vientisus omleto gabalus ir užbrščius smulkintų žalių petražolių. SKANAUS!

Dėmesio! Perkaitinus ar kepant maišant omletas bus nepurus ir sausas plaukiojantis savo sultyse.

Arvydo pieniškas sultingas omletas

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaušiniai lėtai išplakami iki maždaug vientisos masės, tada įpilama pieno tiek tūrio, kiek yra kiaušinių, išmaišoma su prieskoniais.

Kepti geriausia storadugniame puode ar gilioj keptuvėje, kad tolygiau pasiskirstytų temperatūra.

Kepimo inde ištirpinamas sviestas. Supilama gauta masė ir įkaitinama maišant. Tada uždengiama ir ant labai mažos ugnies paliekama nemaišant(!) ~20-30 min. (priklausomai nuo kiekio). Iškepus yra kai viduryje skystis jau koaguliavo.
Serviruojama į gilesnes lėkšteles dideliu šaukštu įdedant vientisus omleto gabalus ir užbrščius smulkintų žalių petražolių. SKANAUS!

Dėmesio! Perkaitinus ar kepant maišant omletas bus nepurus ir sausas plaukiojantis savo sultyse.

Reklama:

Komentarai (6)


  • eggu 2015-04-10 18:50

    Neraso kiek ko reikia!!! Bet skanus♡♥♡♥♡


  • Pfff 2015-03-19 17:24

    O kur ir kada dedamas pastarnokas???? Kepant, ar po to?


  • Tomas 2010-04-27 21:22

    Skaniai gavosi, aciu uz recepta. idomus skonis :-)


  • vijole 2009-10-12 17:43

    megstu omleta ir pastarnokus.galima pastarnokus supjiaustyti siaudeliais,pakepinti aliejuje,ideti sauja razinu,poro arba svoguno,atsaldyti ir tinka labai su silke arba zuvimi.pastarnokas puiki ir labai skani darzove tiek zalia,virta ar kepta. ;-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...