Aguoninis keksas su citrininiu glajumi
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
300 mililitrų cukraus pudra (glajui)
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys (glajui)
50 mililitrų citrinų sultys (glajui)
1 vienetas citrinos (žievelė)
1 vienetas aguonų (Santa Maria, glajui)
200 mililitrų grietinė
250 mililitrų cukrus
4 vienetai kiaušiniai
100 gramų sviestas
400 mililitrų kvietiniai miltai
2 valgomieji šaukštai kepimo milteliai (Santa Maria)
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus (Santa Maria)
šiek tiek aguonų (Santa Maria, glajui)
šiek tiek sirupas (karamelinis, glajui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepimo indą (2 l) ištepkite riebalais, o orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros.
Išlydykite sviestą. Kitame inde sumaišykite birius ingredientus. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišykite, kol masė taps itin minkšta. Sudėkite aguonas, sutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite sultis.
Į kepimo indą supilkite kekso masę ir kepkite orkaitės apatinėje sekcijoje apie 50 minučių. Keksą palikite atvėsti kelioms minutėms.

Citrinų glajui: sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę supilkite ant kekso, pabarstykite ant viršaus aguonų.

Aguoninis keksas su citrininiu glajumi

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kepimo indą (2 l) ištepkite riebalais, o orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros.
Išlydykite sviestą. Kitame inde sumaišykite birius ingredientus. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišykite, kol masė taps itin minkšta. Sudėkite aguonas, sutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite sultis.
Į kepimo indą supilkite kekso masę ir kepkite orkaitės apatinėje sekcijoje apie 50 minučių. Keksą palikite atvėsti kelioms minutėms.

Citrinų glajui: sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę supilkite ant kekso, pabarstykite ant viršaus aguonų.

Reklama:

Komentarai (2)


  • r r 2017-02-24 23:28

    Sukrito kodėl


  • Asss 2012-12-12 19:28

    Snd kepiau,gavosi labai skanus :super: :super: :super: :super: :super: super!


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...