Tortukas “Kapitonas”
AUTORIUS:
Audronė
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
2 vienetai ešerio (karštai rūkyti (tiks ir kita rūkyta žuvis))
3 lapai tešla (šaldyta, bemielė)
40 gramų sūris (fermentinis)
1 vienetas kiaušiniai (virti)
100 gramų majonezas
1 skiltelė česnakas
1 galva svogūnai (raudoni)
1 pundelis krapai
1 vienetas alyvuogių
šiek tiek pipirai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Bemielės tešlos lapelius atšildyti, iškočioti , išpjauti norimos formos lakštus (šiuo atveju iš 1 lapelio gauname 2 žuvytes). Lakštus subadyti šakute ir kepti 180 °C temp. orkaitėje 10 min.
2.
Tešlos likučius suminkyti, iškočioti ir iškepti (trupiniai bus naudojami apibarstymui).
3.
Žuvį išdarinėti, atskirti nuo kaulų ir odos bei susmulkinti. Jei mėgstate aštriau - pabarstyti pipirais.
4.
Svogūną nulupti, supjaustyti plonais pusžiedžiais (gražesnius gabalėlius palikti papuošimui). Juos pasūdyti ir pagniaužyti.
5.
Sutarkuotą sūrį ir susmulkintą kiaušinį išmaišyti. Įspausti skiltelę česnako, įberti 0,5 a.š. smulkintų krapų ir viską sumaišyti su majonezu iki vientisos masės.
6.
Apatinį torto lakštą sutepti majonezu, uždėti smulkintą žuvį, padengti svogūnais, uždengti kitu lakštu, tepti majonezo, tada sūrio masės, vėl užkloti tešlos lakštu, padengti žuvimi ir svogūnais, kitą lakštąl aptepti sūrio mase ir uždengti tešlos lakštu pateptu majonezu. Lengvai paspausti, kas susislėgtų tortas.
7.
Šonus aptepti majonezu ir gausiai apibarstyti likusios tešlos trupiniais. Puošti svogūno riekelėmis, alyvuoge, krapais ar kitokiais žalumynais.
8.
Tortą palikti šaltai mažiausiai 12 valandų.


Skanaus!

Tortukas “Kapitonas”

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Bemielės tešlos lapelius atšildyti, iškočioti , išpjauti norimos formos lakštus (šiuo atveju iš 1 lapelio gauname 2 žuvytes). Lakštus subadyti šakute ir kepti 180 °C temp. orkaitėje 10 min.

  2. Tešlos likučius suminkyti, iškočioti ir iškepti (trupiniai bus naudojami apibarstymui).

  3. Žuvį išdarinėti, atskirti nuo kaulų ir odos bei susmulkinti. Jei mėgstate aštriau - pabarstyti pipirais.

  4. Svogūną nulupti, supjaustyti plonais pusžiedžiais (gražesnius gabalėlius palikti papuošimui). Juos pasūdyti ir pagniaužyti.

  5. Sutarkuotą sūrį ir susmulkintą kiaušinį išmaišyti. Įspausti skiltelę česnako, įberti 0,5 a.š. smulkintų krapų ir viską sumaišyti su majonezu iki vientisos masės.

  6. Apatinį torto lakštą sutepti majonezu, uždėti smulkintą žuvį, padengti svogūnais, uždengti kitu lakštu, tepti majonezo, tada sūrio masės, vėl užkloti tešlos lakštu, padengti žuvimi ir svogūnais, kitą lakštąl aptepti sūrio mase ir uždengti tešlos lakštu pateptu majonezu. Lengvai paspausti, kas susislėgtų tortas.

  7. Šonus aptepti majonezu ir gausiai apibarstyti likusios tešlos trupiniais. Puošti svogūno riekelėmis, alyvuoge, krapais ar kitokiais žalumynais.

  8. Tortą palikti šaltai mažiausiai 12 valandų.


    Skanaus!

Receptą atsiuntė Audronė
Gairės: Maišyti
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...