250 mililitrų | mascarpone sūris |
250 mililitrų | grietinėlės, 35% |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | sausainiai |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
150 gramų | mėlynės (arba šilauogės) |
Suplakite riebią grietinėlę, atskirai suplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir tarkuota citrinos žievele. Sumaišykite maskarponės sūrį ir grietinėlę iki vientisos konsistencijos.
Sudėkite į taures ar vieną gilų indą sausainių trupinius, kremą ir mėlynes (arba šilauoges), pakartodami kelis kartus sluoksnius. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Skanaus
Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su mėlynėmis
- Paruošimo laikas:
-
Mascarpone sūris,
250 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
250 mililitrų -
Sviestas,
100 gramų -
Sausainiai,
100 gramų - Cukrus
- Druska
- Cukraus pudra
- Citrinos, žievelė
-
Mėlynės, arba šilauogės,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumalkite sausainius, sutrinkite juos su cukrumi, žiupsneliu druskos. Sumaišykite su tirpdytu sviestu iki kol išgausite "šlapius" trupinius.
Suplakite riebią grietinėlę, atskirai suplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir tarkuota citrinos žievele. Sumaišykite maskarponės sūrį ir grietinėlę iki vientisos konsistencijos.
Sudėkite į taures ar vieną gilų indą sausainių trupinius, kremą ir mėlynes (arba šilauoges), pakartodami kelis kartus sluoksnius. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Skanaus