Kalėdiniai sausainukai
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
100 gramų sviestas
50 gramų „dansukker“ cukrus
1 žiupsnelis druska
1 arbatinis šaukštelis „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
2 valgomieji šaukštai medus ( (naudojau grikių medų))
1 vienetas kiaušiniai
180 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 valgomasis šaukštas imbieras (maltas)
1 valgomasis šaukštas cinamonas
šiek tiek pabarstukai
Glajui:
1 vienetas kepimo milteliai (baltymas)
200 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Ištirpinti sviestą, į jį berti cukrų, žiupsnelį druskos ir įdėti 2 šaukštus medaus. Viską gerai išsukti.
2.
Įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.
3.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir imbieru bei cinamonu ir įmaišyti į sviesto masę.
4.
Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai ar dviem padėti į šaldytuvą...
5.
Ant miltuoto paviršiaus plonai iškočioti tešlą, spausti formeles ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
6.
Kepti įkaitintoje 190°C orkaitėje 8-12 min. Reikia stebėti, nes sausainiai kepa greitai!

Glaisto gaminimas:
Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.

Man gaunasi 2 pilnutėlės skardos sausainių.

Kalėdiniai sausainukai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai: Glajui:
Gaminimo eiga:
  1. Ištirpinti sviestą, į jį berti cukrų, žiupsnelį druskos ir įdėti 2 šaukštus medaus. Viską gerai išsukti.

  2. Įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.

  3. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir imbieru bei cinamonu ir įmaišyti į sviesto masę.

  4. Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai ar dviem padėti į šaldytuvą...

  5. Ant miltuoto paviršiaus plonai iškočioti tešlą, spausti formeles ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

  6. Kepti įkaitintoje 190°C orkaitėje 8-12 min. Reikia stebėti, nes sausainiai kepa greitai!

    Glaisto gaminimas:
    Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.

    Man gaunasi 2 pilnutėlės skardos sausainių.

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai (2)


  • nastia 2014-12-19 21:10

    Tikrai skanus


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...