Jeigu kepate pyragą
Pyragą iš trapios tešlos kepkite karštoje, o iš mielinės tešlos - vėsesnėje orkaitėje. Mielinės tešlos pyragas karštoje orkaitėje kepamas tik tuomet, jei tešla rūgo per ilgai ir ''lipa'' iš formos.
Kad pyragą lengviau išimtymėte iš formos, iškepus formelę pastatykite ant drėgno skudurėlio.
Jei kepsite pyragą su daržovių įdaru, tai tešlą patepkite baltymais, apibarstykite miltais ir tik tada dėkite įdarą. Pyragas bus trapus ir nesusmegs.
Kad minkštą tešlą būtų lengviau kočioti, ant jos uždėkite riebalais išteptą popierių.
Kad mielinė tešla neliptų prie rankų, patepkite jas sviestu, margarinu ar aliejumi.
Jei mieles įdėsite į miltus arba druską, jos ilgai bus veiklios. Galima mieles laikyti ir šaldymo kameroje.
Geros mielės, panardintos į šiltą vandenį, iškyla į paviršių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Kalėdinės spurgos
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas

Komentarai